BHA Trabzon Bölge Müdürlüğü Görevine Osman Şişko Getirildi

BHA Trabzon Bölge Müdürlüğü Görevine Osman Şişko Getirildi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Haziran 2023 Pazartesi 15:03

Türkiye’nin yeni haber ajansı Birlik Haber Ajansı’nın (BHA) Trabzon Bölge Müdürlüğü görevine deneyimli gazeteci Osman Şişko getirildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Mart 2023 tarihli ve ‘6906’ sayılı kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) çatısı altında faaliyet yürüten Birlik Haber Ajansı (BHA) yapılanmasını sürdürüyor. Türkiye’nin 81 il ve ilçeleri ile yurt dışı temsilciliklerindeki muhabirleri tarafından güncel, siyasi, ekonomik, kültür, sanat ve spor alanlarındaki haberleri ve son dakika gelişmeleri doğru, hızlı, tarafsız ve kamu yararı gözeterek insan onuru ve toplumsal değerlere saygılı bir habercilik anlayışıyla İnternet yayıncılığı yapan kuruluşlara ulaştıran Birlik Haber Ajansı’nın Trabzon Bölge Müdürlüğü görevine Osman Şişko getirildi.

Türkiye’deki yerel, bölgesel ve ulusal İnternet haber yayıncılığının ihtiyaç duyduğu içeriğe katkı sağlamayı hedefleyen Birlik Haber Ajansı, kamu yararı başta olmak üzere, insani değerler, birleştirici ve bilgilendirici içeriklerin yayınlanmasını esas alıyor. BHA’nın servis ettiği yazılı ve fotoğraflı haberler, Türkiye ve 14 ülkede sayıları bini aşkın İnternet haber sitelerinin içeriklerini oluşturuyor. Sosyal medyada paylaşılan ve bilgi kirliliğine yol açan içeriklere karşın ajans, servis ettiği teyitli, doğru ve güvenilir haberler ile dezenformasyonun önüne geçilmesine de katkı sağlıyor.

www.bha.net.tr İnternet adresi üzerinden yayınlarını sürdüren BHA’nın Genel Müdürlüğü görevini ise DHA Trabzon eski Bölge Müdürü Muhammet Kaçar yürütüyor.

Osman Şişko Kimdir?

1997 yılında bir yerel TV’de mesleğe başladı. 2003 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra Sabah, Fotomaç Gazetesi ve ATV’nin Doğu Karadeniz muhabirliğini yürüttü. 2005 ve 2007 yılları arasında Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev aldı. 2007 yılından 2018 yılına kadar Doğan Haber Ajansı’nın Trabzon Bölge muhabirliğini yaptı. 2018 yılında Demirören Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü olarak Bursa’ya atandı. 2020 yılı itibariyle Dünya Gazetesi Karadeniz Bölge Temsilcisi olarak yeniden Trabzon’a döndü. Şişko son olarak Ekonomi Gazetesi D. Karadeniz Bölge Müdürü iken emekli oldu. Türkiye, Trabzon ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları, Haber Kameramanları Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi olan Şişko, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.