ŞALPAZARI’NDA 15 TEMMUZ 2022 DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPLDI

ŞALPAZARI’NDA 15 TEMMUZ 2022  DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPLDI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
16 Temmuz 2022 Cumartesi 08:51

Yurt genelinde olduğu gibi Trabzon Şalpazarı İlçemiz genelinde 14-15 Temmuz günlerinde kamu kurum ve kuruluşlar tarafından iş yerlerine Türk Bayrağı asıldı.

15 Temmuz 2022 Cuma günü Şalpazarı Hükümet binası önünde saat 19-30’da başlayan  ‘’Demokrasi ve Milli İrade yürüyüşü’’ Şalpazarı yeni Hükümet binası önünden başlayarak büyük Türk Bayrağını tutan İlçe gençlerinin Vatan Bölünmez Şehitler Ölmez tekbir sesleri eşliğinde Şalpazarı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanına kadar yürünmesin ardından son buldu.

İlçemiz genelinde şehitlikle ziyaret edilerek kabirleri başında Kuran’ı kerim okundu.; 15 Temmuz anma programı 15 Temmuz Meydanında açılış, saygı duruşu, İstiklal marşının okuması Kuran’ı Kerim okutulması duaların yapılması ve 15 Temmuz Milli Birlik gününe ait video gösterilerin sunumu akabinde de saat 20;00’da Demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe Katılım Azdı ; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe katılanların Şehitlerimiz için saygı duruşu akabinde de İstiklal Marşımızın okunmasın ardından sırasıyla İlçe Müftüsü tarafından Kuran'ı kerim tilaveti dua yapıldı.

Tüm Şehitlerimiz ve Gazilerimiz adına Türkiye Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan yardımcısı Şehit evladı Necati Selvitop tarafından günün anlamını belirten konuşmasını yaptı.

Ardından geçtiğimiz Ay başında aramızdan Kalp Krizi sonucu ebediyete uğurladığımız MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin’in yerine Başkan yardımcısı olarak kürsüye çıkan Fatih Kandil bir konuşma yaptı.

AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk’un konuşmasını yaptı.

ardından Şalpazarı Belediye Başkan vekili Gazi Erdal Kumaş’ın konuşmasını yaptı.

 Son olarak İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan son konuşmayı tamamlanmasın ardından 15 Temmuz demokrasi meydanında Demokrasi nöbetine kalındı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Hatırlayalım; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükûmeti ve Türkiye cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda darbe girişimi bastırıldı. Olaylar sonucunda darbeye karşı çıkan en az 248 kişi (180 sivil, 62 polis, 6 asker) hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan 27. Muhtarlar Toplantısı'nda: "15 Temmuz artık 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak dün Millî Güvenlik Kurulu toplantımızda hükûmete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak tatil edilecektir." ifadesini kullandı.[3] Başbakan Binali Yıldırım ise 11 Ekim 2016'da yasa teklifi hazırlanarak milletvekillerinin imzasına sunulduğunu açıkladı.[4] 29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adı altında resmî tatil ilan edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.