ZERE YAYLA ŞENLİKLERİ YAPILDI

ZERE YAYLA ŞENLİKLERİ  YAPILDI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
16 Temmuz 2022 Cumartesi 09:00

Trabzon Tonya Hoşarlı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen 15. Zere Yaylası Karabdal Şenliği halkın yoğun katılımıyla birlikte gerçekleştirildi.

Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Belediye Başkanı Osman Beşel, Jandarma Komutanı Musap Mutlu, daire amirleri, muhtarların katıldığı şenlikte, Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Karagüzel yaptığı konuşmasında; “Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremediğimiz Tonya Zere Yayla Şenliğimizi çok şükür bu yıl icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şenlikler gurbetteki insanlarımızın sıla özlemini gidermeye vesile oluyor. Sizlere bu güzel yaylamızı anlatmaya gerek yok. Yaylamız zaten kendisini anlatıyor.  Yalnız sizlerden isteğimiz buraların tahrip edilmemesi. Şenliğimize katılan herkese iyi eğlenceler dilerken şenliğimize katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, Tonya Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel’e, sponsorlarımıza ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Beşel’de “Bugün 15.'sü gerçekleştirilen Zere Yayla Şenliği’nin birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin dört bir tarafındaki tüm vatandaşlarımızı böylesine güzel, tam bir doğa cenneti olan yaylalarımızı görmeye davet ediyorum.  Karadeniz Bölgesi’nin her tarafı güzeldir. Ancak Tonya’mız ve yaylalarımız bir başka güzeldir. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Sunuculuğunu Tosun Paşa’nın yaptığı şenlikte daha sonra ağalık yarışması yapıldı ve işadamı Serkan Karaca Zere Yayla Ağası seçildi. Gün boyu devam eden şenlikte Karadeniz Bölgesi’nin sevilen sanatçıları Sebahattin Yanık, Yeşim Civelek, Savaş Arslan ve Kurtuluş Eyibil sahne alarak yaylacılara eğlenceli saatler yaşattılar.

Haber Kaynağı;Tonyanın sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.