Şalpazarı’nda  19 Ekim 2022 Muhtarlar Günü Kutlandı

Şalpazarı’nda  19 Ekim 2022 Muhtarlar Günü Kutlandı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
20 Ekim 2022 Perşembe 17:56

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Şalpazarı'nda 2022 Muhtarlar Günü Kutlandı. Trabzon Şalpazarı Atatürk Ortaokulu bahçesinde yapılan tören sunumunu Şalpazarı Atatürk Ortaokulu Müdürü Ercan Topkara ve Şalpazarı Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Sami Başkan tarafından beraber yaptılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şalpazarı Muhtarlar Derneği adına Dernek Başkanı Mustafa Kel ve Akçiriş mahalle muhtarı Selçuk Usta ile Kabasakal mahalle muhtarı Mustafa Kayar tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" ilan edilmesine ilişkin genelge, Resmi Gazete'nin 2015 yılında mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genelgede "Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir." İfadelerine yer verildi.

Trabzon Şalpazarı’nda Muhtarlar günü konuşmasını genellikle eğitimci emekli öğretmen olan Düzköy mahalle muhtarı Şaban Yılmaz tarafından yapılıyordu. Geçtiğimiz aylardaki sağlık sorunlarından dolayı olsa gerek 2022 yılı 19 Ekim Muhtarlar konuşmasını Şalpazarı Muhtarlar Derneği Sekreteri Bayram Kabataş tarafından yapılmasın akabinde katılımcılar  ve muhtarlar geleneksel olarak toplu foto çekimi ardından program son buldu.

Şalpazarı Belediyesi tarafından tertiplenen Muhtarlara ikram bölümü Belediye Bahçesinde yapıldı. Buradaki ikram bölümüne Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zekeriya murat Şahan’da katılım sağlayarak ikram öncesinde muhtarların bu anlamlı gününü kutladı.

Şalpazarı 2022 Muhtarlar günü programına Şalpazarı AK Parti adına Gazi Cevat Özdemir, CHP İlçe Başkanı Erdoğan Kıran, MHP İlçe Başkanı Mustafa Koç, İYİ Parti İlçe Başkanı  Şennaz Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kıllıç, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karakuş, İlçe Müftüsü Hacı Hüseyin Fettahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Türkmen Türkiye Şehit Aileleri Genel Başkan yardımcısı Necati Selvitop Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geleneksel Muhtarlar buluşmasına Şalpazarı’ndan Üzümözü Muhtarı Nihat Bektaş ve Karakaya Muhtarı Nurettin Atanman katılı sağladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.