Şalpazarı’nda 2023 yılı 15 Temmuz kutlaması Osmanuğu Millet bahçesinde yapıldı

Şalpazarı’nda 2023 yılı 15 Temmuz kutlaması Osmanuğu Millet bahçesinde yapıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
16 Temmuz 2023 Pazar 10:42

Yurt genelinde olduğu gibi Trabzon Şalpazarı İlçemiz genelinde 14-15 Temmuz günlerinde kamu kurum ve kuruluşlar tarafından iş yerlerine Türk Bayrağı asıldı.

15 Temmuz 2023 Cuma Şalpazarı İlçe Kaymakamlığının tertiplediği İlçe Belediye başkanının saha çalışmaları doğrultusunda tertiplenen 2023 yılı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı daha önceki yıllarda  İlçe merkezi 15 Temmuz meydanında yapılıyordu bu yıl bu program ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan  Dorukkiriş değirmen yanı mevkiindeki Millet Bahçesinde yapıldı.

https://youtu.be/GWOdZd_K1-I

İlçemiz genelinde şehitlikle ziyaret edilerek kabirleri başında Kuran’ı kerim okundu; 15 Temmuz anma programı 15 Temmuz Meydanında yerine program değişikli yapılarak İlçe merkezine bağlı Millet Bahçesinde yapılan istişareler sonunda yapılmasına karar verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı saygı duruşu, İstiklal marşının okuması Kuran’ı Kerim okutulması duaların yapılması Mehteran takımı gösterisi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajının programın yapıldığı büyük ekrandan dinlenmesi, 15 Temmuz video gösteri slayt izlenimi, ilahi grupları tarafından ilahilerin okunması, İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ve İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Okuyan’dan Kurukız’a Kitap;15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı günün anlam ve önemi hakkında bilgilendirmede bulunan konuşmacı olarak Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından davet edilen Prof. Dr. Mehmet okuyan söyleşinin sonundan kendi yazdığı kitabı Başkan Kurukız’a takdim etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramının bir gün öncesinde Şalpazarı İlçe Kaymamı Zekeriya Murat Şahan ve İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız okutulan Kur’an ‘ı Kerim tilavetine katılım sağladılar.

Demokrasi Nöbeti Tutuldu ;15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı program sonrasında demokrasi nöbeti tutuldu. Saatler 00.10’u gösterdiğinde Camilerden Salalar okundu o gün tekrardan yad edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.