Şalpazarı’nda Atatürk Vefatının 83. Yıldönümünde Saygıyla Anıldı

Şalpazarı’nda Atatürk Vefatının 83. Yıldönümünde Saygıyla Anıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
11 Kasım 2021 Perşembe 15:17

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıldönümünde saygıyla anıldı. 10 Kasım 1938 tarihinde vefat eden Atatürk için Şalpazarı Atatürk İlk ve Orta Okulu bahçesinde bir saygı töreni...


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıldönümünde saygıyla anıldı. 10 Kasım 1938 tarihinde vefat eden Atatürk için Şalpazarı Atatürk İlk ve Orta Okulu bahçesinde bir saygı töreni düzenlendi.

Kaymakam Zekeriya Murat Şahan  ve Belediye Başkanı Refik Kurukız Atatürk anıtına çelenk koydular.

Atatürk’ün vefat ettiği saat 9’u 5 geçe Okul bahçesinde ambulans, polis ve jandarma sirenleri çaldı 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız okundu.

Kaymakam Zekeriya Murat Şahan   ve Belediye Başkanı Refik Kurukız‘ın yanı sıra, İlçe J. K. Mustafa Karakuş İlçe Emniyet Amir V. Ahmet Kılıç, İlçe MEM Güner Cengiz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bölgemizde etkili olan pastırma sıcakların akabinde bastıran ani şiddetli yağmur Atatürk’ün vefatının 83. Yıl anma Çelenk sunumu sırasında da devam etti. Buradaki çelenk sunumun ardından programın ikinci bölümü İlçe Kapalı Spor salonunda devam etti.

 Çelenk töreninden sonra Atatürk’ü anma programına geçildi. Şalpazarı Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Özdemir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çeşitli yarışmalarda birincilik elde eden öğrenciler de şiirler okudular.2020 -2021 Yılında salgın hastalık nedeniyle toplu programlar yapılamıyordu. Yurdumuzun kurtarıcısı ve kurucusu İlk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yılında Yurt genelinde olduğu gibi Şalpazarı’nda da sessiz değil eski günlerde oluğu gibi İlçe yönetimi ve idari amirlerin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında görüldüğü gibi buraya da katılım sağlanması gözlerden kaçmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.