Sayvançatak Derneği 30. Yıl Coşkusunu Yaşadı

Sayvançatak Derneği 30. Yıl Coşkusunu Yaşadı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
22 Ocak 2023 Pazar 20:15

Tam adı Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan ve kısaca Sayvançatak Derneği olarak bilinen derneği  gecesi Üsküdar Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Sunuculuğunu aynı zamanda dernek başkanı da olan başarılı sunucu-organizatör Erol Yanık’ın yaptığı geceye katılım her zamanki gibi yüksek olurken, protokolde de değerli isimler yer aldı.

Sayvançatak Derneği 30 Yıl Önce Kurulan İstanbul’daki 2 Dernekten Birisidir

Hatırlanacağı gibi gurbetteki hemşerilerin bir araya gelmesini sağlayan derneklerin bir anda öncüsü de sayılan Şalpazarı İlçesine bağlı Sayvançatak mahallesi sakinlerinin İstanbul da 1993 yılında ilk faaliyetlerini yaparak başladıkları dernek dile kolay aradan geçen zaman diliminde büyüyerek bu yıl 3ü. Defa buluşmaya tanıklık yaptı. Şalpazarı İlçemize bağlı Fidanbaşı mahallesi sakinleri tarafından Sayvançatak derneği gibi İstanbul da Şalpazarı İlçesinin mahalle ismini taşıyan Dernekler bundan 30 yıl önce 1993 yılında kurularak diğer mahalle derneklerine öncü olmuşlardır.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Usta,  Sayvançatak Derneği 30. Yıl gecesine siyasi parti temsilcileri sivil toplum üyeleri ve bazı dernek başkanları da katılanlar arasında yer aldılar. Şalpazarı Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Hasan Keskin, ŞALFED’e bağlı dernek başkan ve yöneticileriyle uzaktan yakından gelen Şalpazarlılar Sayvançatak Derneği’nin onur gecesinde hazır bulundu.

Misafirlerin seyrine sunulan video gösteriminden sonra Erol Yanık, derneğin kuruluş aşamasını anlattı ve bugüne kadar devam eden hikâyesini özetledi. Fidanbaşı Derneği ile birlikte Şalpazarı’nın İstanbul’da kurulan ilk iki köy derneğinden biri olan Sayvançatak Derneği’ne destek olanlara plaket takdim edildi.

Çabuk’tan Tuzla’ya sitem

Gerek plaket töreni esnasında gerekse daha sonra önde gelen bazı protokol misafirlerine söz verilmesi münasebetiyle konuşmalar yapıldı. Bütün konuşmacılar başkan Erol Yanık’ın şahsında Sayvançatak Derneği’nin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere hitaben takdir ve teşekkür hislerini dile getirirken, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk’un Tuzla’da Ahmet Çabuk’a yeterince sahip çıkılmadığı yönündeki sitemleri dikkat çekti. “Orada hâlihazırda Ahmet Çabuk aktif pozisyonda olmadığı için dünkü ziyaretimizde bütün talepler bize yöneltildi” diyen Çabuk, hemşehrilerinin sosyal medyada birbirlerini yeterince desteklemedikleri yönünde de bir başka sitemde bulundu.

Kurukız’ın rüyası

Refik Kurukız, kendi döneminde Şalpazarı’na yapılan hizmetleri özetledi ve başta Hilmi Türkmen olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti. Kurukız, Hilmi Türkmen’i İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gördüğü rüyasını da tekrar hatırlattı. Gözlerin çevrildiği Hilmi Türkmen’in de Kurukız’ın sözleri karşısında memnun ve mutlu olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Gece daha sonra geç saatlere kadar yöresel sanatçılar eşliğinde horon ve eğlenceyle devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.