Trabzon Valisi Ata Ocağı Şalpazarı’nı Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Ata Ocağı Şalpazarı’nı Ziyaret Etti
Trabzon Haber
Trabzon Haber
01 Eylül 2023 Cuma 19:46

Trabzon Şalpazarı’nı hiç unutmayan her fırsat bulduğunda Şalpazarı’na gelen Trabzon valiliğine vali olarak atanan Aziz Yıldırım 29.07.1991 tarihinden 16.09.1991 tarihine kadar Vakfıkebir İlçe Kaymakamlığında Kaymakam adayı olarak görev yaptığı tarihten itibaren 32 yıl sonra ata toprağına 18.08.2023’te Vali olarak göreve başladı. Hatırlanacağı gibi Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ’dan Trabzon’a 10 Ağustos 2023’te ataması yapılmıştı.

Trabzon Valisi Yıldırım Ata Toprağı Şalpazarı’ında İncelemelerde Bulundu; Trabzon Valisi olarak atanan Şalpazarı İlçemiz Fidanbaşı mahallesi sakinlerinden  seferberlik dönemlerinde Düzce Kaynaşlı İlçesine bağlı Bıçkın köyüne yerleşen soyadı kanunu çıkmasıyla Yıldırım soyadını alan İl Valisi Aziz Yıldırımın amca oğlu Muhammet Yıldırım 1990 yılında Bıçkın köyünden ayrılarak dedelerinin ismi olan Hac farizasını de yerine getiren Hacı Azizler Köyünün kurulmasını sağlamıştı. Vali Yıldırım her fırsatta Şalpazarı ve Fidanbaşı mahallesindeki akrabalarını ziyaret etmişti.

Vali Yıldırım Cenaze Merasimine Katıldı; Trabzon Valisi olarak atanan babasının memur olmasından dolayı Eskişehir’de doğan  İl Valisi Aziz Yıldırım Bu gün sabahın erken saatlerinde saat;10.30 sularında Ata toprağı Şalpazarı İlçesine geldi Vali Yıldırım İlçe Merkezine gelişinde Ağasar Yöresine ait yöresel elbiseli bayanların çiçekleriyle karşılanarak İlçe Protokolüyle tanışmasın ardından akrabaların yaşadığı Fidanbaşı mahallesindeki merhume Fatma Balta’nın cenaze merasimine katıldı.

Fidanbaşı mahallesinde cenazeye katılan İl Valisi Aziz Yıldırımın dostları akrabaları hoş geldin ziyaretiyle memnuniyetlerini bildirdiler.

 Vali Yıldırım İlçedeki Kurumları Ziyaret Etti; Şalpazarılı hemşerimiz Trabzon Valiliğine atanan Aziz Yıldırım  İlçe merkezinde çiçeklerle karşılanıp cenaze merasimine katılmasın ardından İlçede bulunan kurumları ziyaret etti. İlçe Kaymakamlığını ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret eden Vali Yıldırım ve beraberindekiler Şalpazarı’na 5 km uzaklıkta bulunan Millet Bahçesi ziyaret edilerek burada yapılan çalışmalar ve bunun gibi İlçe merkezinde yapımı devam eden çalışmalar hakkında Şalpazarı belediye Başkanı Refik Kurukız tarafından Vali Yıldırım’a bilgi aktardı.

Başkan Kurukız Ev Sahipliğini Yine Gösterdi; Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurkukız göreve geldiği günden itibaren Belediye Başkanlığı makamını ziyaret eden  bürokrasinin her kademesindekiler Ağasar yöresine ait yöresel ürün ve yöresel elbise hediye etmeyi ihmal etmiyor. Başkan Kurukız İlimizin değerli Valisi İlçemizin evladı  kıymetli Valimize nazik ziyaretleri için teşekkür ederim dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.