Yazar Yılmaz’ın Sardina Eseri Okuyucularıyla Buluştu

Yazar Yılmaz’ın Sardina Eseri Okuyucularıyla Buluştu
Trabzon Haber
Trabzon Haber
24 Mart 2023 Cuma 20:54

Trabzon Şalpazarı Ses Haber Ekranımızda yazdığı yazılarla tanınan  Şalpazarı İlçemiz Üzümözü mahallesi sakini öğretmen-yazar Mesut Yılmaz’ın yeni kitabı “Sardina” okuyucularıyla buluştu.

Hayalimi Gerçekleştirdim

 Konuyla ilgili Haber editörümüze konuşan Mesut Yılmaz: “Öncelikle çok mutluyum. Yıllar öncesinde kendi kendime verdiğim bir söz vardı. Öğretmen olarak atandığım takdirde bir şiir kitabı bir de hikâye kitabı çıkartmak için kendi kendime bir söz vermiştim.

 Bugün bu sözleri tutabilmenin haklı gururunu yaşıyorum. “Acımtırak Avuntular” isimli şiir kitabından sonra “Sardina” isimli hikâye kitabım da raflardaki yerini aldı. Kısaca kitaptan da bahsedebilirim isterseniz. Kitap birbirinden bağımsız dört hikâyeden oluşuyor.

Sardinya Farkını Göreceksiniz

 "Sardina" isimli hikâyede Engin Deniz isimli bir balıkçı çocuğunun başından geçen olaylar anlatılıyor. "Su kuyusu satıcıları" hikâyesinde kuraklığın hüküm sürdüğü topraklarda çareyi su kuyuları açmakta bulan iki yakın arkadaşın hikâyesi anlatılıyor.

Mutlaka Okumanızı Öneriyoruz

"Saka" isimli hikâyede saka mesleğine ışık tutuluyor. "Kavanoz Adam" hikâyesinde ise atanamamış bir gencin hikâyesi tüm çıplaklığıyla anlatılıyor” ifadelerini kullandı. Mesut Yılmaz’ın yazdığı Sardina isimli esere ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Kitap Hakkında Açıklama

Henüz çok küçük yaşlarda balıkların da biz insanlar gibi konuşabildiğini öğrenmiştim babamdan. Babama göre balıklar; biz insanlar gibi yemek yiyor, uyuyor, arkadaşlarıyla geziyor ve arada bir kafa dağıtmak için kimselerin bilmediği sularda salınıyorlardı. Yıllarını Karadeniz’e yaslamış babamın anlattığı balık ve deniz hikâyeleriyle büyümüş bir çocuğun bunlara inanması kadar doğal bir şey olamazdı herhalde.

Babam engin denizleri pek bir severdi. Hele ki beni. Ayrıca bir balıkçı çocuğuna en yakışır isimlerden birine sahip olduğum için kendimi hep şanslı hissetmişimdir. Çünkü bu isim bana babamın mesleğinden öte bir deniz sevdasını aşılıyordu. Denizi görmeden geçirdiğim hemen hemen bir günüm dahi yoktu. Hafta içi okullar dağıldıktan sonra hızla sahil yoluna çıkar oradan denizi seyrede seyrede ağır usul eve yürürdüm. Yalnızca fırtınalı ve yağmurlu havalar bölerdi bu ritüelimi.

Okul dönüşleri deniz kıyısından yürüyerek eve vardıktan sonra hızla üstümü değişir, annemin yaptığı yemeklerden biraz tadar ve hızla balıkçı dükkânımıza giderdim. Balıklar satıldıkça keyiflenen babamı gördükten sonra hep düşünürdüm. Acaba babam bu balıkları sevmiyor muydu?

https://odkitap.com/sardina-mesut-yilmaz/

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.