KOÇAL, PROJELERİ İLE SEÇMENİ BÜYÜLEDİ

KOÇAL, PROJELERİ İLE SEÇMENİ BÜYÜLEDİ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
22 Şubat 2024 Perşembe 20:38

Trabzon Vakfıkebir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fuat Koçal proje tanıtım toplantısında projeleri ile seçmeni büyüledi. Koçal, Genel Merkezin değil halkın adayı olduğunu söyleyerek, Vakfıkebir’in bir beş yıl daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Başkan Adayı Koçal, genel merkezin değil halkın adayı olduğunu söyleyerek, Vakfıkebir’in bir beş yıl daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğini, makas değiştirmenin vaktinin geldiğini vurguladı. Koçal yeni dönemde Vakfıkebir’in hizmete doyacağını ileterek, tüm hemşehrilerini şehrin geleceğine sahip çıkmaya davet etti. 

Vakfıkebir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fuat Koçal düzenlediği lansman toplantısı ile projelerini tanıttı. Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya bağımsız belediye başkan adayı olan daha sonra Koçal’ı destekleme kararı alan Erol Bahadır, oda başkanları, vatandaşlar ve muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Başkanı adayı Koçal’ın özgeçmişinin aktarıldığı video ve projeleri anlatan animasyon izletildi. Daha sonra söz alan Erol Bahadır yerel seçimler öncesi güç birliği yaptıklarını, birlikte yol yürüyeceklerini duyurdu. 

TAVANIN DEĞİL HEMŞEHRİLERİMİN ADAYIYIM 

Büyük bir coşkunun hakim olduğu toplantıda konuşan Koçal, Vakfıkebir'in hak ettiği değeri alması için gerekli projelerinin hazır olduğunu, her adımı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde atacaklarını, insan odaklı çalışmaları esas alacaklarını dile getirdi. Başkan Adayı Koçal, 31 Mart’ta gerçekleşen olan yerel seçime bağımsız aday olarak gireceğini tavanın değil tabanın, adayı olduğunu söyleyerek, “Belediye Başkanı seçildiğim takdirde, herhangi bir parti belediye başkanlığını kazanmış olmayacak. Vakfıkebirlilerin adayı kazanmış olacaktır. Yani, Vakfıkebir kazanacak, Vakfıkebir geleceğine ve şehrine sahip çıkmış olacaktır” dedi. 

GÜZEL İLÇEMİZ NE YAZIK Kİ ÇAĞIN GERİSİNDE KALMIŞTIR

Vakfıkebir’in çağın gerisinde kaldığını vurgulayan Başkan Adayı Koçal, “Bugüne kadar Vakfıkebir’de hem bugünkü partiler hem de geçmişte kalan partilere mensup onlarca belediye başkanı görev yaptı. Bu vesileyle, bugüne kadar Vakfıkebir’e taş üstüne taş koymuş herkese teşekkür etmek isterim. Ancak, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini, buna karşılık Vakfıkebir’in de nereden nereye geldiğini sorgulamak bizim boynumuzun borcudur. Güzel ilçemiz Vakfıkebir’in çağımızın gerisinde kaldığı aşikardır.  Şehrimize hizmette ve Vakfıkebir’i gözde bir ilçe yapma adına neler yapıldığını hatırlamaya çalışalım. Eminim hatırlamakta çok da zorlanmayacaksınız. Çünkü, hatırlamanız gereken çok fazla hizmet bulamayacaksınız. Devletimizin bunca imkanlarınarağmen ilçemiz bu imkanlardan yararlandırılamamıştır. Şimdi bazı adaylar siz kıymetli hemşerilerime pembe tablolar çizecek, bugüne kadar yerine getirmedikleri vaatlerinin üzerine yenilerini ekleyecekler” ifadesinde bulundu. 

KAZANAN VAKFIKEBİR’İMİZ OLACAK 

Vakfıkebir’de makas değiştirmenin vaktinin geldiğini aktaran Koçal, “Bir evladınız olarak ben de sizler gibi, yıllar boyu Vakfıkebir’in meselelerinin çözümünü bekledim. Ne yazık ki partilerin ismi değişti, adaylar değişti ama Vakfıkebir’imizin ihmal edilmişliği değişmedi. Vakfıkebir kaderine terk edildi diyeceğim ama bu durum Vakfıkebir’in kaderi değildir. Sizleri, Vakfıkebir’in geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum. 31 Mart günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, “belki bu defa yaparlar” diyerek işi şansa bırakmayacak ve Vakfıkebir’in bir beş yıl daha kaybetmesine müsaade etmeyeceğiz. Artık makas değiştirmenin vakti gelmiş de geçmek üzeredir. Bu seçimlerde Türkiye’ye örnek olacak bir şahlanışa imza atacağız ve kazanan Vakfıkebir’imiz olacaktır” dedi. 

HERKESİN GIPTA İLE BAKACAĞI BİR BELEDİYECİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM

Vakfıkebir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fuat Koçal, “Vakfıkebir’in önündeki her engeli kaldıracak, başarısızlığa bahaneler aramayacak ve Vakfıkebir için her görüşe, talebe ve çözüm önerisine kapılarını açık tutacak bir belediyecilik anlayışı sergileyeceği” ifade ederek,“Belediyeciliğin ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz.  Vakfıkebir’i biliyorum: sizlerin belediyeden ne beklediğinizi, Vakfıkebir’in ihtiyaçlarının neler olduğunu ve belediyenin hangi alanlara acilen el atması gerektiğini çok iyi biliyorum.  Bizim mesleki birikimimiz ve uygulamada edindiğimiz tecrübelerimiz, Vakfıkebir’in yarının güçlü ve lider Türkiye’sine hazır etme konusunda iddia sahibi olmamıza yeterlidir.  Sadece Vakfıkebir’in sorunlarını bilen değil, nasıl çözüleceğini bilen bir kardeşiniz olarak Vakfıkebir belediye başkanlığına aday oldum. “Vakfıkebir, her açıdan Vakfıkebir’de yaşayanlara yeter” diyeceğimiz bir tabloyu gerçekleştirmek heyecanı, coşkusu ve kararlılığı içerisinde “bu defa biz varız, bu defa Vakfıkebir kazanacak” diyerek yola çıktım. Vakfıkebir’de yaşamanın bir ayrıcalık ve bir şans olarak görüleceği, bunun için de herkesin gıpta ile bakacağı bir belediyeciliği gerçekleştireceğim. Hızlı çalışan, sorunları hızla çözen, belediye kaynaklarını delikli kuruşuna kadar Vakfıkebir için kullanan; bunların yanında hemşehrilerimizin taleplerine hızlı ve kolay çözüm üreten bir belediyeyi sahneye çıkaracağız” diye konuştu. 

VAKFIKEBİR’İN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM 

Vakfıkebir’in hak ettiği değeri alması için gerekli projelerinin hazır olduğunu ifade eden Koçal, her adımı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde atacaklarını, insan odaklı çalışmaları esas alacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşlemlerinizi takip etmek için, mahallelerinizden köylerinizden kalkıp belediyeye kadar gelmek zorunda kalmayacaksınız. İlçemizin değişik bölgelerinde irtibat büroları oluşturacağız.  Siz işiniz için bizim ayağımıza gelmeyeceksiniz, işlerinizi çözmek için biz sizin ayağınıza geleceğiz. İlçemizde, gençlere yönelik organizasyonlar yapacağız. Plajdan millet bahçesine kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolu inşa edeceğiz. İlçemizin simgesi tarihi iskelemiz ve etrafında sahil şeridinde peyzaj düzenlemesi yapacağız. Millet bahçesine ulaşım sorununu çözeceğiz, sosyal tesislerini aktif hale getireceğiz. İlçemizdeki, özellikle okullar bölgesindeki trafik sorununu ayrıca otopark problemini giderecek projeler geliştireceğiz. Yol sorununu çözeceğiz. İlçemizdeki çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumsal yaşama daha etkin bir şekilde katılmalarını sağlamak ve engelleri kaldırmak için çeşitli destek ve hizmetler sunacağız. Çalışan ailelerimizin rahatça işlerini yürütebilmeleri için etüt merkezleri ve kreşler oluşturacağız. Sosyal, kültürel ve sanatsal manada ilçemizi, adından bahsedilir bir konuma getireceğiz. Kadim ilçemizin kültürel değerlerini, gelenek ve göreneklerini muhafaza edip gelecek nesillere aktaracak çözümler üreteceğiz. Bunu yaparken, hiçbir şekilde bulunduğumuz çağın gerçeklerini göz ardı etmeyeceğiz.  İlçemiz yoğun bir şekilde tarım ve hayvancılıkla iştigal etmektedir. On yıl önce yürürlüğe giren büyükşehir uygulamalarına ilişkin kanunlar, büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyelerine tarım ve hayvancılıkla ilgili her türlü çalışmayı yapma imkânı getirmiştir. Üzülerek görüyoruz ki, Vakfıkebir Belediyesi her şeyi ıskaladığı gibi, bu hususu da ıskalamıştır. Ufak tefek altyapı çalışmaları, yol çalışmaları yapılmış olmasına rağmen, kanalizasyon ve içme suyu sorunu herkesin bildiği bir sorundur. Sadece beton yol yapmanın çözüm olmadığı ortadadır. Bizim kırsal kesime, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz de hazırdır. Mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız. Bu seçimlerde Ankara’dan esen rüzgârlara, üflenen palavralara değil, gerçeklere oy vermenizi, Vakfıkebir’in geleceğine sahip çıkmanızı bekliyorum dedi.”

Konuşmasının ardından Başkan Adayı Fuat Koçal, ilçede yapmayı planladığı projelerini açıkladı. Koçal’ın projeleri şöyle: Pazaryeri Projesi, Belediye Park Alanı Projesi, Otobüs terminali, Belediye Binası, Yüzme Havuzu, Spor Kompleksi, Kültür ve Sanat Merkezi, Kreş ve Anaokulu Projesi, yol projeleri, Oto Galericiler Sitesi, Sanayi ve Depolama Alanı, Güneş Enerji Santrali, Hayvan Barınağı, Fındık Depolama ve Kurutma Alanı, Çöpler Yer Altına, Işıl Işıl Vakfıkebir, Şehir Kapıları, Köy Konakları, Örnek Şehir-Örnek Mimari, İlçe Hamamı, Kadın Yaşam Merkezi, Canlı Hayvan Pazarı ve Borsası, İlçe Halk Kütüphanesi, Huzurevi, Temiz Vakfıkebir-Temiz Gelecek, Üniversite Kart, Şehrim İçin Bir Fikrim Var, Yerel Ürün Pazarı, Yıl boyu şenlik etkinlikleri.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.