RAGBİ Türkiye Şampiyonası  Vakfıkebirde Sona Erdi

RAGBİ Türkiye Şampiyonası  Vakfıkebirde Sona Erdi

RAGBİ Türkiye Şampiyonası  Vakfıkebirde Sona Erdi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
27 Mart 2022 Pazar 20:30

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Okul Sporları Genç kız ve genç erkekler  Ragbi Türkiye Birinciliği final maçları sonrasında ödül töreniyle sona erdi.

Şampiyonada Kızlarda Diyarbakır Ergani MTAL, erkeklerde Ankara Dede Korkut AL şampiyon oldular.

Vakfıkebir Stadı'nda gerçekleştirilen Rugby Gençler Türkiye Şampiyonasına 24 ilden 50 takım ve 750 sporcu katıldı. Şampiyonanın son gününde final ve yarı final maçları heyecanlara sahne oldu.

Şampiyonada genç kızlar kategorisinde oynanan final maçında  Diyarbakır Ergani MTAL rakibi Konya Spor Lisesini……lik skorla, genç erkekler müsabakasında  Ankara derbisinde Ankara Şehit Büyükelçi Danış Tunaligil MTAL’yi …. Skorla yenen Ankara Dede Korkut AL’si şampiyon oldular.

Şampiyonanın en değerli erkek oyuncusu Ankara Şehit Büyükelçi Danış Tunaligil MTAL’den Nuri Samet Koru, kızlarda Diyarbakır Ergani MTAL’den Seher Yurttaş oldular. Tray kralı(gol Kralı) Ankara Dede Korkut AL’den Mustafa Kuzey, Kızlarda Samsun Hasan Çakın MTAL’den Amine Hazel Kurtoğlu oldular.

Törende konuşan Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, Vakfıkebir’de çok güzel bir organizasyon düzenlendiğini ifade ederek, derece giren takımları kutladı, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya gösterdiği yakın ilgi alaka ve ev sahipliği için teşekkür etti.

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta dereceye giren takımların hocalarına, sporcularına ve hakemlere Vakfıkebir Ekmeğimizi hediye etti.

Ödül törenine Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Rize Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, Rize Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Başkan Vekilimiz ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyemiz Enver İskenderoğlu, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan,  İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ ve Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil katıldılar.

Okul sporları Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında yapılmaya başlanan RAGBİ  gençler şampiyonasında Konya temsilcisi şampiyon olurken, 2019 yılında erkeklerde Samsun Necati Akçağlılar AL, kızlarda ise Kocaeli Kandıra Akçakoca Anadolu lisesi şampiyon oldular. 2020 ve 2021 yıllarında Pandemi dolayısıyla yapılamayan şampiyonada bu yıl erkeklerde Ankara Dede Korkut AL, kızlarda Diyarbakır Ergani MTAL şampiyon oldular.

Haber;Mehmet Bülent ALP

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.