VAKFIKEBİR'DE 50 HAFIZ İÇİN 'İCAZET MERASİMİ' DÜZENLENDİ

VAKFIKEBİR'DE 50 HAFIZ İÇİN 'İCAZET MERASİMİ' DÜZENLENDİ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
09 Ekim 2021 Cumartesi 20:39

Trabzon Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 50 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 26 erkek, Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda ise hafızlığını tamamlayan 24 kız öğrenci olmak üzere toplam 50 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda düzenlenen merasim İmam Hatip Muhammet Saka'nın Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başladı. Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu Yöneticisi Mustafa Öztürk'ün tanıtım konuşmasının ardından Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük açış konuşması, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ise selamlama konuşması yaptı.

İstanbul Fatih Camii Baş İmam Hatibi Metin Çakar'ın Kur’an-ı Kerim tilâvetinden sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen bir konuşma gerçekleştirdi. İstanbul Şişli Mecidiyeköy Merkez Camii İmam Hatibi Ali Derman'ın Kur’an-ı Kerim tilâvetinin ardından Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra ise hafız öğrenciler kısa sûrelerden Kur'an tilâvetinde bulundular. Kaanlar Vakfı adına Hafız Osman Kaan'ın yaptığı konuşmanın ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Enver Osman Kaan tarafından yapılan dua ve hafızlara belge ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ve Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan'ın yanı sıra daire amirleri, bazı il ve ilçe müftüleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, din görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.