Cennetten Bir Köşe Sis Dağı Sandık Gölü, Sandık Gölüne Nasıl Gidilir?

TRABZON; Şalpazarı İlçesi’ne bağlı Geyikli mahallesi sınırlarında bulunan Karadeniz’in sahile en yakın 40 km yükseklikteki adına türküler derlenmiş her yıl geleneksel yayla şenliklerin yapıldığı ve 2019 yılında 200’üncüsü düzenlenecek olan 2182 rakımda bulunan Sis Dağı eteklerinde doğanın koynunda yazın sıcağında şırıl şırıl diye akan uzun bir şelalenin ortasında nazar boncuğu misali akan su havzasının ortasında yer alan ve sandık şeklindeki göl buraya ulaşan yerli ve yabancı ziyaretçilerin doğaya olan sevgisine güç katıyor.

Cennetten Bir Köşe Sis Dağı Sandık Gölü, Sandık Gölüne Nasıl Gidilir?
Trabzon Haber
Trabzon Haber
01 Temmuz 2019 Pazartesi 00:40

Yeşilin bütün renkleri ve yazın o bunaltıcı sahil sıcaklarından kaçanların püfür püfür esen rüzgarların ve oksijen deposunu ciğerlerinde göl kıyısında hissetme kadar başka daha güzellikler olamaz.Haziran Ayının girmesiyle beraber artık okullarında yaz tatiline girmesiyle. Şalpazarı ve ikamet ettikleri mahallere gelen İlçe halkı havaların sıcak olmasını fırsat bilerek Sahile en yakın ve en yüksek olan Sis Dağı yaylasına çıkarak oksijen depolamak isteyenleri sarı renklerde açan saravu çiçekleri ve doğada bulunan bütün renkleri barındıran çiçeklerin açmalarıyla beraber Sis Dağı Yaylası ve burada buluna ‘’Sandık Gölü İncisi’nin’’ o tatlı manzara içerisinde akan suların çiçekler arasındaki anı yaşam isteyenler kendilerini doğanın koynuna bırakıyorlar.

İki bin yüz seksen rakımlı zirveye sahip Sis Dağı ‘nda bulunan doğa harikası şekliyle akan suların oluşturduğu sandık gölü Sis dağı’ndaki Cennet Sandık Gölüne ulaşmak isteyenler Sis dağı eteklerine çıkan Hanyanı Camisinin güzergahında bulunan yol işaret tabelasından sağ tarafa devam edince Sis Dağına, sola dönünce Cennet misali sandık gölüne 500 metre yürüyerek ulaşılır ve ardından da patikalarla beraber şelale şeklinde olan bölüme ulaşılmış olur. Yoldan kısa bir mesafe sonra yürüyüş yolunu kullanarak ulaşabilirler.

HABER : Mustafa ÖZCAN / ŞALPAZARI / TRABZON

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.