Kadırga Otçusu ne zaman? 2019

Fatih  Sultan Mehmet Han tarafından bundan 558 yıl önce atını bağladığı yere açık cami yapılmasının ardından bu gelenek geçmişten günümüze kadar süre gelerek her geçen gün artan bir kalabalıkla coşkulu kutlamalara sahne olmaya devam ediyor.

Kadırga Otçusu ne zaman? 2019
Trabzon Haber
Trabzon Haber
30 Haziran 2019 Pazar 02:43

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ”Kadırga Otçular Haftası” bu yıl 19 Temmuz 2019 Cuma günü gerçekleştirilecek. Kadırga otçular haftası nedeiyle 6 Belediye başkanlarından oluşan bir komite oluşturuldu.

Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut’un Komite başkanlığında, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız , Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Unun’un üyeliğinde kurulan komite, Otçular Haftası öncesi toplanarak bu yıl ki Kadırga otçular şenliğinin 9 Temmuz 2019 Cuma günü yapılmasına karar verldi.

Ayrıca yapılan görüşmeler sonucu, ”Otcular haftasında”, Sahne ses düzeni, Protokol ağırlama, Davatiyeler, Bilbord ve Afiş gibi yapılacak işlerin görev dağılımı yapıldı.

Canan Kalaycı ve Erol Yanık’ın sunuculuğunu yapacağı ”Otçular Haftası” programında Obalardan gelen otçu gruplarının namaz çıkışına kadar alana girmesi ve programda 20’şe dakikadan 15 sanaçının sahne almasına kararı alındı.

Kaynak : http://salpazari61.com

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.