Araklıyı Yurt Dışanda Temsil Ediyor

Araklıyı Yurt Dışanda Temsil Ediyor
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
24 Şubat 2020 Pazartesi 20:38

Belçika ve AB makamlarıyla temaslarda bulunmak amacıyla Brüksel’i ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Brüksel Büyükelçiliğide düzenlenen toplantıda Belçikalı Türk Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Brüksel Büyükelçiliği şehit diplomat Dursun Aksoy Salonu´nda düzenlenen toplantıda ağırlıklı olarak, Belçika Türk toplumunun uyum konusundaki tecrübeleri ile Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri,Ana dilde eğitim ve Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenler sorunu,imamların kadroları,Belçika´daki siyasî gelişmeler ele alınırken Türk vatandaşların sorunlarına ilişkin alt komisyon çalışma gelişmelerı ele alındı.

Belçika Koordinasyon kurulu oluşturulması, Derneklerin faliyetlerini temsil ettikleri tabana ne kadar yaygınlaştırdığı, Sanat, Spor, Gastronomi alanlarında Türk kültürünün etkin şekilde temsil edilmesi hususlarında karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.Toplantıdan sonra Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu A.Bşk. Nedim Koçaslan;´´Geçmişten bugüne on yıl arasında Belçika´da görev yapan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile bir spor adami olarak sesimizide sözümüzüde ancak yurt dışındaki Türk vatandaşlarını siz anlarsınız.´´ diyerek tebrik etti ve birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

kaynak,araklı arı haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.