ÇEPNİ BOYU BİRLİĞİ 3.NCÜ DEFA GİRESUN ESPİYE DE TOPLANDI

ÇEPNİ BOYU BİRLİĞİ 3.NCÜ DEFA GİRESUN ESPİYE DE TOPLANDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
24 Şubat 2020 Pazartesi 21:16

GİRESUN ESPİYE 3.NCÜ ÇEPNİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ;Yurdumuzun bütün Bölgelerinde bulunan Çepniler yaklaşık olarak 10 yıllık buluşma faaliyetlerinin 3.ncüsü Karadeniz'in yeşilliğinin koynunda bulunan Giresun Espiye de 3.ncü defa bir düğün salonunda geçtiğimiz pazar günü 10-00 ve 17-00 saatleri arasında yapıldı.

Çepni ailesi olarak daha önceden tayin edilen buluşma yeri öncesinde Giresun"da Atatürk büstüne çelenk koyuldu.

Akabinde Giresun Kalesinde bulunan Topal Osman Ağa'nın mezarı ziyaret edildi.

Burada bulunan Çepniler toplantının yapılacağı Espiye Karadere düğün salonuna geçilmesin ardından ev sahipliği olarak Espiye Çepni köyü dernek ve yönetim kurulu üyeleri bazı Çepni boyu kurucuları tarafından gelen misafirleri toplantı kapısında karşıladılar.

Çoğunluk sağlanmasın ardından İstiklal Marşının okunmasının ardında Espiye Çepni Köyü dernek Başkanı ve yönetim kurulu ekibine plaket sunumun yapıldı.

Oluşturulan divan kurulu sonucunda önemli konuşmaların yapılmasın ardından önemli kararların alınması sağlandı.

ÇEPNİ BOYU 3.CÜ KORDİNASYON TOPLANTISI ESPİYE DE YAPILDI;Giresun Espiye'de Çepni Boyu Birliği toplantısı düzenlendi. Giresun'da Atatürk büstüne çelenk sunulması ve Milis Yarbay Topal Osman Ağa'nın mezarının ziyaret edilmesi ile başlayan organizasyon Espiye'deki Karadere Düğün Salonunda devam etti.

Tam 10 yıla yakın sosyal medyada süren Çepni Boyu Birliği çalışması 4 aydır da sahaya yansıyor. İstanbul'da yapılan 2 toplantının ardından 3.toplantı da Espiye yapıldı.

Burada önemli kararlar da alındı.Gaziantep'ten, Balıkesir'den, Van'dan, Antalya'dan ve ülkenin dört bir yanından gelen Çepniler Giresun 'da buluştu.

KATILIMCI MİSAFİRLERE SABAH KAHVALTISI VERİLDİ;Ercan Bayram, Gökhan Kutal, Ercan Kandemir, Turgay Çepni, Tuğrul Keçeci, Ali Aktan Şahan, Nuray Çepni ve Sonay Alıcı'nın düzenlemesini yaptığı toplantıda beraberce yapılan kahvaltının ardından konuşma bölümüne geçildi.

Akademisyen camiasından katılımların da olduğu toplantıda Prof. Dr. Ali Çelik, Yrd. Doç.Dr.Nazım Kuruca ve Öğrt. Gör. Gökhan Hamzeçebi yaptıkları konuşmada Çepnilerin yaşadıkları yerler, Çepni tarihi ve kültürü hakkında bilgi sundular.

ÇEPNİ KORDİNASYONUN 3.CÜ BULUŞMASI DİVAN KURULUYLA BAŞLADI;Toplantıda Prof. Dr. Harun Demirkaya, Cemal Bulut, Elif Topçu, Turgay Çepni, Mesut Altınbaş divan heyetinde bulundu.

ÜLKEMİZİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDEN GELEN ÇEPNİ TEMSİLCİLERİ SÖZ ALARAK ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİNİ BELİRTTİLER;Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, birlik ver beraberliğine sık sık vurgu yapıldı. Kurulacak Çepni Boyu Birliği ile vatanın bölünmez bütünlüğüne daha kuvvetli bir şekilde hizmet edilebileceği söylendi.

KANDEMİR ÇEPNİ BOYUNUN NASIL YURT GENELİNE DAĞILDIĞINI ANLATTI;Sosyal medyada Çepni Boyu Birliği için yıllardır mücadele edenlerden biri olan Ercan Kandemir de yaptığı konuşmada Çepni Boyu'nun Türkistan'dan bir oba halinden çıkıp Anadolu'ya geldiğini ve Anadolu'nun çetrefilli şartları sebebiyle 700 yılı aşkın süredir bu boyun ülkenin çeşitli yerlerine savrularak parçalandığını söyledi. Kandemir, ülkenin kanunları çerçevesinde bir çatı oluşturulması gerektiğini ve bunun ülke genelinde yapılacak toplantıların ardından bölgelerdeki Çepnilerin de onayı alınarak büyük bir kurultay ile gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda Çepnilerin geleceği hakkında fikir alışverişleri yapıldı.

ÇEPNİLER 10 MAYIS 2020'DE GAZİANTEP'TE TOPLANIYOR;10 Mayıs 2020 tarihinde Gaziantep 'de bölgesel Çepni Boyu Birliği toplantısı yapılması kararlaştırıldı. Bölge toplantılarının düzenlenmesi için de bir organizasyon komitesi kuruldu. Çepni Boyu Birliğinin kurumsallaştırılması için ortak görüş birliğine varıldı. Bölge toplantılarının ardından büyük bir kurultay ile Anadolu'nun Türkleşmesinde çok büyük roller oynayan Oğuz Boyu Çepniler yüz yıllar sonra tekrar bir dernek çatısıyla bir araya gelecek.

ANTALYA ÇEPNİSPOR KURUCU BAŞKANI EMEKLİ ALBAY NEVZAT YAMAÇ FARKINI GÖSTERDİ;Trabzon Şalpazarı Çepni Anavatanı olarak bilinir.Şalpazarı İlçemize bağlı Dorukkiriş mahallesi sakini emekli Albay Nevzat Yamaç ikamet ettiği Antalya'dan arkadaşları eşi ve çocuklarıyla beraber 3.Karadeniz Bölgesi Espiye Çepni kordinasyonun 3. toplantısına katılmasın ardından konuşmaların yapıldığı salondaki divan kurulu üyelerinden söz alarak konuşmacı arkadaşlarından önce konuşmasını tamamlayarak salondan ayrıldı.

BEN BU PROGRAMLARDA KENDİMİ 10 YAŞ DAHA GENÇ GÖRÜYORUM;Şalpazarı'nın değerlerinden olan emekli albay Nevzat Yamaç size söz veriyorum Antalya Çepnispor diye bir takım kurdum bu takımın açılışı 2011 yılının mart ayında gerçekleştireceğim diye bir kaç defa tekrarladı bizde sayın Nevzat bey 2011 değil 2021 yılı olmayacak'mı düzeltelim dedik konuşma yapan Yamaç olur'mu be değerli arkadaşlarım ben bu programa katılınca 10 yaş gençleşiyorum ve tarihi geriye çekiyorum burada ne anlatmak istediğimi siz daha iyi anlamalısınız diyerek konuşmasını tamamlamasının ardından programdan ayrıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazmi karagül - 4 yıl önce
Sizleri kutluyorum.