30 YILLIK EĞİTİM ÇINARI FAZLI HOCA EBEDİYETE UĞURLANDI

30 YILLIK EĞİTİM ÇINARI FAZLI HOCA EBEDİYETE UĞURLANDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Kasım 2020 Pazar 22:08

Trabzon Beşikdüzü İlçesine bağlı Çıtlaklı mahallesi sakini emekli sağlık memuru Mustafa Yavuz ve genç işadamı Namık Yavuz’un Babası Beşikdüzü esnaflarından, Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü 1962 yılında 1. Bitiren 30 yıllık eğitim çınarı Fazlı Yavuz geçtiğimiz günlerde ikamet ettiği Beşikdüzü’ndeki evinde beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Vakfıkebir Devlet Hastanesindeki yoğun bakımdaki yaşam mücadelesine yenik düştü.

Şalpazarı Ortaokuluna Araç Gereç Akımına Öncülük Yaptı

30 yıllık meslek hayatı boyunca eğitim çınarı olarak görev yaptığı yerlerde yetiştirdiği öğrencilerin topluma birer nefer olması için çalışan ve halk arasında Fazlı Hoca olarak tanına Fazlı Yavuz 1969-70- ve 71 yıllarında Şalpazarı Ortaokulunda müdür olarak görev yaptı. Fazlı Hoca buradaki görevi sırasında Şalpazarı Ortaokuluna araç ve gereç alımına önderlik ettiğini ve öğrencilerin daha başarılı olması için ilgili yerlere müracaat ederek laboratuar malzemesi kırtasiye malzemesi temin ettiğini yine Şalpazarı Ortaokul ve lisesi olarak devam ettiği dönemde Müdür olarak görev yapan Ali Kadıoğlu tarafından belirtildi.

Edinilen bilgilere göre uzun yıllar eğitim camiasına hizmet vermesin ardından emekli olmasıyla beraber Beşikdüzü’nde açmış olduğu gıda satışı yapan Emekli Öğretmen Fazlı Yavuz’un cenaze merasimi Beşikdüzü Çakmak camiinde sosyal mesafeli coronavirus önlemlerine riayet edilerek kılınan cenaze namazının ardından ikamet ettiği Çıtlaklı mahallesi merkez Cami yanında bulunan Asri mezarlıkta ebediyete uğurlandı.

Merhum Fazlı Yavuz 1943 doğumlu, 77 yaşında, evli ve 4 evlat babası ve 11 torun sahibidir.

Fazlı Yavuz’un Özgeçmişi

Halk arasında Fazlı Hoca olarak tanınan Trabzon, Beşikdüzü ilçesinin Ağaçlı köyünde merhum Mustafa ve Havva Yavuz'un ikinci evladı olarak 1943 yılında doğdu.

Fazlı Hoca (Yavuz) İlkokulu Beşikdüzü İlçesine bağlı Ağaçlı İlköğretim Okulunda tamamladı, Akabinde Ordu Perşembe Öğretmen Okulu'nun ardından Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü'nü birincilikle bitirip Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı.

1963-1992 yılları arasında öğretmen ve okul müdürlüğü görevlerini severek ve başarı ile icra etmiştir.

Eğitim gönüllüsü Fazlı Hocanın görev yaptığı yerler Trabzon Araklı, Giresun Lisesi, Harşıt Ortaokulu, Şalpazarı Ortaokulu Müdürlüğü görevlerinden sonra Beşikdüzü Atatürk Lisesi’nde uzun yıllar çalışmış ve 1992 yılında emekliye ayrılmıştır.

Emekli Öğretmen Fazlı Hoca Her Şeye Önder Oldu

Emeklilik sonrasında dahi cemiyet hayatına maddî ve manevi katkıda bulunmaya devam etmiştir. Çalışmayı ve üretmeyi seven, insanları doğru yönlendiren, yardım etmeyi seven, fedakâr ve hayatının sonuna kadar aktif ve başarılı görevler yapan, çevresinde saygın bir insan olarak tanınır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.