Beşikdüzü MYO 29. Yılında 27. Mezunlarını verdi

Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nun 29. yılında 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 27. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Beşikdüzü MYO 29. Yılında 27. Mezunlarını verdi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
19 Haziran 2022 Pazar 21:49

Trabzon Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nun 29. yılında 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 27. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’ndan 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 27.dönem mezuniyet törenine Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Kaymakam Refiki Hüseyin Bozoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar,  Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Karoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Karoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için önemli bir gün. Yeni mezunlarımızı, yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını ve telaşını birada yaşıyoruz. Kuruluşumuzun 29.yılında, 27.mezunlarımızı uğurlamanın sevinci içerisindeyiz. Bu nedenle oldukça mutluyuz ve gururluyuz. Bugün burada, görünen yüz olarak karşınızda ben varım ancak biz kalabalık bir ekibiz. Konuşmama devam etmeden önce takım arkadaşlarımı, tüm akademik ve idari personelimizi kuvvetli alkışlarınızla sahneye davet ediyorum. Değerli veliler, anneler, babalar sizlerin bu akşamki duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla yetiştirdiğiniz, gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Yavrularınızın istikballeriyle ilgili kaygı duymayın. Onlar iki yıllık süreci çok iyi bir şekilde planladılar ve birçok övgü aldılar. Yapmış oldukları çalışmalarla hem sizlerin hem de hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz zira biz duyuyoruz. Biliyoruz ki bundan sonra da onların yaptıklarını birlikte onur ve gururla izleyeceğiz dedi.

Akademik kadromuz önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de özgüvenleri çok yüksek, insani ilişkilerinde başarılı, sorumluluk üstlenmekten kaçınmayan, öğrenme ve araştırmaya hevesli, mesleki bilgileri yeterli gençler yetiştirdi ve yetiştirmeye de devam edecektir.

Öğretim elemanlarına seslenen Müdür Karoğlu, Kurumumuza ayak bastıkları andan itibaren inci gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerimizi iş ve sosyal yaşamlarında, başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugünlere getirdiniz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizsiniz” ifadesinden hareketle büyük Türk milletinin teminatı ve istikbalinin gençlik olduğu bilinciyle cehalete, bozgunculuğa, bölücülüğe, kültürel istila tehdidine, madde bağımlılığına karşı göstermiş olduğunuz duruş takdire şayandır. Hepinize katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım dedi.

Sevgili öğrencilerim, Sizlere son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizler için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor bir başka dönemini açıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Ailelerinizin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, inanan ve güvenen gençler olarak ülkemiz için yapabileceğiniz önemli şeyler olduğunu biliyorsunuz. Dirayetli, kararlı ve sabırlı gençler olarak gelecekte de müreffeh ve büyük Türkiye hayalimize katkı sağlayacağınıza eminim. Unutmayın sizler Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu mezunlarısınız. Trabzon Üniversitesi’ni, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nu ve Beşikdüzü’nü her an en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Okulumuzla gurur duyun ve irtibatınızı asla kesmeyin. Sevgili mezunlarımız, değerli gençler, sizleri ve sizleri yetiştiren ailelerinizi, kendim ve tüm yüksekokul çalışanları adına en içten duygularımla kutluyorum. Atatürk’ün Cumhuriyet’i sizlere emanet ettiğinin bilinciyle hayatınızın yeni döneminde yükleneceğiniz sorumlulukları yerine getireceğinizden şüphem yoktur. Yolunuz açık olsun dedi.

Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer yaptığı selamlama  konuşmasında Üniversitemiz 2018 yılında KTÜ’den ayrıştırılmasıyla oluşturulan dört yıllık bir üniversite Vakfıkebir MYO bu binada eğitim ve öğretime hizmet vermeye çalışıyor. Okulumuz çeşitli alanlarda ülkemize verdiği mezunlarla hizmet etmeye çalışıyor diyerek üniversite hakkında bilgilendirme yaptı. Çimer mezun öğrencilere başarılar diledi.

Mezun öğrenciler adına dönem birincisi Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü öğrencisi Canan Çavuşoğlu bir konuşma yaptı. Çavuşoğlu konuşmasında, “Sevgili arkadaşlarım. Mezuniyet sevincimize ortak olmak için bu özel günü bizlerle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. İki yıl boyunca verdiğim bu büyük emeğin karşılığını yüksekokulumuzun birincisi olarak aldığım için çok mutluyum ve gururlu olduğunu” ifade etti.

 Çavuşoğlu, konuşmasının ardından, 27. dönem mezunları adına dönem 1.olarak yaş kütüğüne plaket çaktı. Atatürk’ün Gençliği Hitabesini okundu. Öğrencilerin mezuniyet andının okunmasından sonra, dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Ayrıca Yusuf Öztürk Turnuvasında şampiyon olan ekiplere plaket ve hediyelerinin verilmesinin sonra kep atma töreniyle program sona erdi.

Haber Kaynağı;Büyükliman Medya

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.