BEŞİKDÜZÜ’NDE 3 GÜNLÜK 4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Trabzon Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Eğitim yuvası olarak tanınan ve Yurdumuzun ilk kurulan Köy Enstitülerinden birisi olan Beşikdüzü İlçesinde 3 gün sürecek 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliğine 60 tane çalışma projesiyle hazırlandılar.

BEŞİKDÜZÜ’NDE 3 GÜNLÜK 4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
08 Ekim 2021 Cuma 12:34

Trabzon Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Eğitim yuvası olarak tanınan ve Yurdumuzun  ilk kurulan Köy Enstitülerinden birisi olan Beşikdüzü İlçesinde 3 gün sürecek 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliğine 60 tane  çalışma projesiyle hazırlandılar.

4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen "Beşikdüzü Bilim Şenliği; Eğlenerek Bilim" etkinliğimiz başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan proje kapsamında öğrenmeye istekli, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlama, bilimsel bilginin katılımcılara ulaştırılması ve bilimin toplumda yaygınlaştırılması hedefleniyor. Şenliğimiz kapsamında robotik ve kodlama eğitimleri, arttırılmış gerçeklik ve biyomimikri atölyeleri, planetaryum gösterimi, oyunlaştırılmış statik elektrik deneyleri, zeka oyunları, açısal momentum deneyleri, ames odası, drone kullanma eğitimi, Mini sumo eğitimi, lazer CNC kullanımı, elektronik devre oluşturma, hologram piramidi, model uçak yapımı, tangram atölyesi, teleskop ile gökyüzü gözlemi gibi bir çok etkinlik yer almaktadır.

Açılış konuşmalarını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mucahittin Kerim İkibaş'ın yaptığı şenliğimize İlçe Kaymakamımız Sayın Ferhat Vardar'ın yanı sıra Belediye Başkanımız Ramis Uzun Şube müdürlerimiz, ilçemiz ve çevre ilçelerimizin değerli protokol üyeleri, çok sayıda bürokrat, okul yöneticisi, öğretmen, veli, öğrenci ve vatandaş katıldı.

İlk gününde ilçemizdeki okullarımızın yanı sıra il merkezinden ve çevre ilçelerden de yoğun katılımın sağlandığı şenliğimiz üç gün boyunca, öğrenci ve sivil olmak üzere toplumun tüm yaş ve eğitim seviyesindeki herkese açık olacaktır.

Tüm katılımcılarımıza, proje ortaklarımıza, şenliğimizde emeği geçen akademisyen, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.