YAZAR UZUN’DAN VARDAR’A BÜYÜK ESER

YAZAR UZUN’DAN VARDAR’A BÜYÜK ESER
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Kasım 2021 Perşembe 00:08

Yazar Turan uzn tarafından Beşikdüzü İlçe Kaymakamını makamında ziyaret etti. Akabinde de Şalpazarı Şehit ve Gaziler Kitabını Kaymkam Vardar'a teslim etti.

Yurdumuz genelinde Ağustos ayı sonunda yapılan Kaymakam atamaları ve bazı kaymakamların görev yeri değişikliklerinin yapılması akabinde Diyarbakır İline bağlı Hazro İlçe Kaymakamı Ferhat Vardar Beşikdüzü Kaymakamı olarak atanmıştı.

Beşikdüzü’nün evladı araştırmacı yazar Turan Uzun tarafından 7 yıllık bir araştırma sonucunda okurlarıyla buluşan Trabzon Şalpazarı Şehit ve Gazileri kitabı Dünyada bulunan saygın 8 Üniversitede yardımcı kaynak kitap olarak kütüphanelerde yer aldı.

Cumhuriyet öncesi ve sonrası Trablusgarp’ta, Balkanlarda 1. Dünya Savaşında  Yemen’de, Osmanlı Rus Harbinde, Kurtuluş/İstiklal Savaşında, Kore’de ve Kıbrıs Barış Harekâtında bulunmuş olan; Trabzon iline bağlı Şalpazarı ilçesinin mahalle halkına mensup, şehit ve gazilerimizin savaştığı cephelerin, ibretlik hikâyelerinin, unutulmaya yüz tutmuş metruk mezarlarının, kısacası kahramanlarımızın bir var oluş savaşının öyküsüdür bu kitap.

Osmanlının son demlerinde, vatanını korumak isteyen cesur askerlerimiz, Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan İstiklal Harbi sırasında, dıştan ve içten düşmanlarla savaşarak canlarını, kanlarını feda etmişlerdir.

Yazar Uzun tarafından Büyükliman olarak adlandırılan Şalpazarı Şehit ve Gaziler Kitabını 7 yıllık bir çalışmayla 2018 yılında okurlarıyla buluşturmasın ardından Büyükliman olarak adlandırılan Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Tonya Şehit ve Gaziler kitap çalışmasında saha çalışmasına ara vermeden devam ediyor.

Yazar Uzun’un bu eşsiz eserine hayran kalan Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar Beşikdüzü’nden ayrılmadan Beşikdüzü Şehit ve Gazileri Kitabının bitmesini istemesi üzerine Sayın kaymakamım Şalpazarı Çalışmasını 7 yılda bitirdim kısmet diyelim şu an Beşikdüzü Şehit ve Gaziler kitap çalışmasında yüzde 70 olarak bir çalışma elde ettik dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.