Çaykaralı Sanatçı Canan Hazal Erkek’in İlk Teklisi Yayınlandı

Çaykaralı Sanatçı Canan Hazal Erkek’in İlk Teklisi Yayınlandı

Çaykaralı Sanatçı Canan Hazal Erkek’in İlk Teklisi Yayınlandı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
26 Mayıs 2021 Çarşamba 22:55

Türk Halk Müziği sanatçısı Canan Hazal Erkek‘in ilk teklisi Yağmur Misali yayınlandı. Tüm dijital müzik kanallarında eş zamanlı yayınlanan teklinin bestesi Canan Hazal’a sözleri ise babası Nihat Erkek’e ait. Canan Hazal, 2017 yılında Karadeniz Müzikleri Festivali’nde düzenlenen Karadeniz Müziği Ses Yarışması’nda 1. olmuştu. Bu zamana kadar TRT Türkü başta olmak üzere birçok radyo ve televizyon kanalında programlara konuk olan Canan Hazal, ilk teklisi ile kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Yağmur Misali

Spotify’dan dinlemek için tıklayınız.

Youtube Music’den dinlemek için tıklayınız.

Canan Hazal Erkek Kimdir?
Aslen Trabzon ili Çaykara ilçesi Kabataş Köyünden olan Canan Hazal Erkek 1996 yılında Ankara’da doğdu. 8 yaşında babasının yönlendirmesiyle Yenimahalle Halk Eğitim Merkez’nin Halk müziği korosuna gitti. Orada Hüseyin Düzgün hoca ile tanışarak notayı ilk orda öğrendi. Küçük yaşlarda ritim ve bağlama çalmaya başlamasıyla müzik hayatı başlamış oldu. Daha sonra Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünü bitirdi. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi bölümüne girdi.

2017 yılında Trabzon’da yapılan Karadeniz Müzikleri Festivali’n de, Karadeniz müziğini en iyi yorumlayan ses yarışmasında 1. oldu. Lise döneminden bu yana Doğu Karadeniz müziği üzerine araştırmalar yapmaktadır. Müzik alanında pek çok değerli hocalardan ders aldı.

Kemençe, bağlama, piyano ve yan flüt çalabilen Canan Hazal Erkek halen Gazi Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun olan Erkek, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türk Müziği Ana Bilim Dalı’nda Doğu Trabzon Yöresi Müzik Kültürü ve Kemençe Sanatçısı Bahattin Çamurali başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini 2021’de tamamladı.

kaynak:sabithaber-Çaykara Gazetesinden alıntıdır

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.