Dünyaya Uçan Çaykaralı Pilot

Dünyaya Uçan Çaykaralı Pilot
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
21 Haziran 2021 Pazartesi 19:40

Trabzon Çaykara lçemiz Taşkıran Mahallesinden olup Kıbrıs’ta akrabası olan Osman Genç ve ailesi 1990 lı yıllarda Kıbrıs’ı ziyaret ederler Akrabaları ve yakınları Kıbrıs’ta kalmalarını önerirler. Osman Genç İnşaat ustasıdır o dönemler Türkiye de fazla iş olmadığından teklifi kabul eder ve işe koyulur.

Osman Genç Kıbrıs’a geldiğinde Pilot oğlu Muhammet Genç 5 yaşındaydı Kıbrıs’ta Endüstri mühendisliğini bitirdikten sonra Londra’da mastır yapmaya gitmişti, bitirdikten sonra Askerliğini Kıbrıs’ta yedek subay olarak tamamladı Ajet Anadolu yıldızları Akademiyi bitiren Genç daha sonra Türk Hava yolları Akademiyi de bitirdi, altı yıl yedek Pilot olarak görev yapan Muhammet Genç üç yıldan beri de tecrübeli Pilot olarak Dünya semalarında uçuş yapıyor. Muhammet Genç 36 yaşında evli 2 çocuk babası Ecem Genç 6,Mert Eren Genç 1,5 yaşında eşi Cerrahi Diş Hekimi Kıbrıs ta özel Kliğinde görev yapıyor.

Osman Genç ve Ailesinin ikinci oğlu 1991 doğumlu Erdem Genç ve eşi  havacılık yönetmenliğini bitirdiler eşi Kıbrıs  havaalanında personel şefi olarak görev yapıyor oğlu ise Topraksız sulu tarım ile uğraşıyor.

Haber kaynağı;Çaykara Gazetesi 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.