Emekli Olduğu Kuruma 21 Yıl Sonra Ziyaret

Emekli Olduğu Kuruma 21 Yıl Sonra Ziyaret
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Mayıs 2023 Cuma 23:29

Trabzon’a bağlı 18 İlçe sakini Ali Rıza Altınsoy  Çaykara’da 1952 yılında dünyaya geldi. Altınsoy öğrenim çağına geldiğinde doğup büyüdüğü İlçede İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini tamamlamasının ardından 1972 yılında Vatani görevini yapmak için İlçeden ayrılmasın ardından Askerliğinin tamamlayarak İlçesine döndü. 1974 yılında sen kazan ben kepçe taşı toprağı Altın diye anılan İstanbul’un yolunu tutar.

Artık Hayat Askerliği Başlar; Karadeniz Bölgesine kurulu Trabzon İl merkezinden Çaykara ilçesine 76 KM uzaklıkta ve Deniz sahilinden de 25 KM içeride kurulan Çaykara İlçesinden askerliğini tamamlayarak aile bireylerinden ayrılarak İstanbul’a çalışmak ve hayata sıfırdan başlamak için gelen Ali Rıza Altınsoy 1974 yılında kapısından içeriye bıçkın bir Karadeniz delikanlısı olarak girdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki memurluğu 28 yıl 6 ay bir fiil burada görev yapmasının ardından 2002 yılında çalıştığı kurumdan emekli olarak Baba Ocağı Çaykara’ya döndü.

https://youtu.be/Lp2YZ0ZRGrg

21 Yıl Sonra Emekli Olduğu Kuruma Ziyarette Bulundu; Altınsoy; Cerrahpaşa Hastanesinin kapısından 1974 yılında memur olarak girdi. Ayniyat Saymanlığına bağlı Ambarlar Şefliğine atanarak buradan 29 yıl 6 ayın sonunda emekli oldu. Altınsoy geçtiğimiz günlerde Trabzon Evi açılışı için Trabzon’dan İstanbul’a giden Haber Müdürümüzün de açılış programı öncesinde açılışı yapılacak bina yanında bulunan eski çalıştığı kurumu beraber ziyaret ettik. Duygu dolu anlara tanıklık yaparak geçmişe yolculuk yaptık.

21 Yıl Sonra Eski Anılara Yolculuk; Altınsoy; 29 yıla yakın görev yaptığı Cerrahpaşa Hastanesi gelişen teknolojiyle beraber kurum olarak başka bir bölgeye nakledilerek çalışmalarına orda devam ediyor. Mevcut yerinde tarihi binalar kalmış. Emekli olduğu kurumu Haber müdürümüz ile dolaşan Altınsoy zaman zaman boş bina önlerindeki tabelaları görünce duygulu anlar yaşayarak geçmişe yolculuk yaptı.

Hastane  Bahçesinde Tanıdık Simalar Aradı; Altınsoy; Cerrahpaşa Hastane bahçesindeki oturma alanlarında gördükleriyle sohbet etti. Geçmiş yıllarda kendisinin çalıştığı zamanlardan bir tanışık yüz sima aradı ancak bulamadı. Hızlıca yaklaştıklarının yanından hüzünlenerek ayrılmak zorunda kaldı.

Kuzeyin Evladı  Misali Daha Geçmem Cerrahpaşa Önünden ; Altınsoy; Cerrahpaşa Hastanesinin bulunduğu boş sokakları caddeleri koşar adımlarla beraber adımlayarak eski dönemlerindeki gençlik anılarını aklından geçirdi. gençlik yıllarında Hastane bahçesindeki kız arkadaşlarının hayallerini gözlerinde canlandırdı.  21 yılın ardından hafta sonu tatili Pazar olmasından dolayı tanıdık bir sima ya da Hastane çevresindeki açık bir eczane sahibi bulup onlarla sohbet yapamadı. Trabzon’un evladı Kuzeyin Evladı Volkan Konak’ın bütün yakınlarını Cerrahpaşa Hastanesinde kaybetmesinin ardından bir daha geçmem Cerrahpaşa önünden diye yaktığı ağıtı hatırlayan Altınsoy artık bende daha geçmem Cerrahpaşa önünden dedi.

ALİ RIZA ALTINSOY KİMDİR?; 1952 yılında Çaykara’da doğdu İlköğrenimini burada tamamladı 1972 Vatani görevini yapıp döndükten sonra 1974 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Memur olarak işe başladı.

Bir süre sonra Ayniyat Saymanlığına bağlı Ambarlar Şefliğine atandı. Uzun yıllar bu görevine devam etti. 29 yıl çalıştıktan sonra 2002 yılında emekli oldu. Bir arkadaşının tavsiye ile basın camiasına katıldı. Altınsoy Almanya’da Kurulan Taşkıran ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği tarafından çıkarılan dergide haber makale yazıları yazdı. Solaklı vadisi ve Haberi61 İnternet sitesine uzun yıllar haber yaptı. Trabzon Ortahisar Gazeteciler Cemiyetinin kurucu üyeliği, Doğu Karadeniz MS Özel bireyler Derneğinde üst yönetiminde görev yapan Altınsoy 2015 Yılında Millet Partisine üye oldu, üye olduktan sonra Çaykara İlçe Başkanlığına getirildi. Üç dönem İlçe başkanlığı görevine devam ediyor.

Evli ve 3 Çocuk babası olan Altınsoy Çaykara Gazetesinde internet haber editörlüğü ve Taka Gazetesine haber yapmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.