Haldızen yaylasında Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası başladı

Haldızen yaylasında Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası başladı
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
13 Şubat 2021 Cumartesi 19:16

Trabzon Çaykara Demirkapı (Haldızen ) yaylasında ilk kez yapılması planlanan Dağ kayağı şampiyonası hazırlıklar tamamlandı. Türkiye Dağ Kayağı Federasyonu tarafından Çaykara İlçesi Demirkapı(Haldızen) mahallesinde gerçekleştirilecek olan 2021 yılı Dağ Kayağı Gençler Büyükler Türkiye Şampiyonası finalleri 11-14 Şubat 2021 tarihleri arsasında yapılıyor.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden olan Çaykara İlçesi ve Turizm Merkezi Uzungöl yeni bir organizasyona daha imza atmanın heyecanını yaşıyor. Kışı yazdan çok daha güzel olan Uzungöl ve Demirkapı Mahallesi şimdi Ulusal bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Turizm Merkezi Uzungöl ve sahip olduğu coğrafya kış mevsiminde de en az yaz mevdsiminde olduğu kadar güzel ve ilgi çekici.Mükemmel bir tatil merkezi.Ancak insanlar Uzungöl ve çevresinin sadece yaz mevsimini tanıyor kış mevsiminin güzelliği ise çok fazla tanınmıyor.

Demirkapı mahallesi yazın yemyeşil doğası,şırıl şırıl akan buz gibi suları muhteşem doğal güzelliği sessizliği ve bitki örtüsü ile bulunmaz bir Doğa Harikası.Kış mevsimi ise yaz mevsiminden çok daha güzel.Yaz mevsiminde yemyeşil olan doğa kış mevsiminde bembeyaz örtüsü ne bürünüyor bu defa.Ve farklı bir güzellik ile insanların karşısına çıkıyor.

Türkiye Dağ Kayağı Federasyonu Uzungöl’ün ve Demirkapı yaylasının bu güzelliğini gündeme getirebilmek amacı ile 2021 yılı Dağ Kayağı Gençler Büyükler Türkiye Şampiyonası finallerini 11-14 Şubat 2021 tarihleri arsasında Demirkapı(Haldızen) Mahallesinde gerçekleştirmeye karar verdi

Son derece Profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan şampiyona kapsamında Organizasyonun sorumluluğunu Kayseri Bölgesinden Federasyon Temsilcisi Yusuf Hakan Özdemir üstleniyor.Organizasyonda 1 ISMF Hakemi,1 Yerel Organizasyon Sorumlusu,1 Jüri Başkanı,1 Yarışma Sonuçlarını Açıklama Sorumlusu,1 Yarışma Direktörü,1 İz Açma Sorumlusu ,11 Hakem ve 5 İz Aşçısı görev alıyor

Yarışmada şu ana kadar olan başvurulara göre:

Büyük Erkekler Kategorisinde 14 Sporcu

Büyük Kadınlar Kategorisinde 3 Sporcu

U 16 Erkek Kategorisinde 4 Sporcu(15-16 Yaş Kategorisi)

U 16 Kızlar Kategorisinde 7 Sporcu (15-16 Yaş Kategorisi

U 18 Erkekler Kategorisinde 15 Sporcu(17-18 Yaş)

U 18 Kızlar Kategorisinde 7 Sporcu(17-18 Yaş)

U 20 Erkekler Kategorisinde 8 Sporcu

U 20 Kızlar Kategorisinde 1 Sporcu

Olmak üzere şu ana kadar yarışmaya toplam 59 sporcu başvuru yaptı.

YARIŞMA 4 KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

U 16 (15-16) kız erkek
U 18 (17-18) kız erkek
U 20 (19-20) kız erkek
21+ Senior
Yarış Yeri: Trabzon, Çaykara Haldizen Yaylası

HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA

2021 Yılı Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası ile ilgili hazırlıklar Demirkapı(Haldızen) Yaylasında tüm hızı ile devam ediyor.Sporcuların ve teknik ekibin tüm ihtiyaçları için gereken hazırlıklar yapılmış

Demirkapa Mahallesi artık bu büyük organizasyon için misafirlerini beklemeye başladı.

FİNALLER 14 ŞUBAT 2021 PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Organizasyonda Final Yarışmaları ve Ödül Töreni 14 Şubat 2021 Pazar Günü gerçekleştirilecek

Yarış Başlangıç Saati: 11:00 da yarış starı verilecektir. Tüm yarışmacıların kontroller ve kayıtlar için 10:20’de kayıt alanında olmaları gerekmektedir.

Unutmayınız! – Faaliyete katılacak tüm sporcular yanlarında 2021 yılı vizeli lisanslarını getirmeleri gerekmektedir. Vizeli lisanslarını ibraz etmeyen sporcular yarışmaya alınmayacaktır.

Görevli ve sporcular kendi malzemelerini getireceklerdir.

YARIŞMA İLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER

Yarışma ile ilgili Teknik Bilgiler şu şekilde;

Teknik Toplantı Saati: 13 Şubat 2020 16:00
KAYIT KABUL  Saati 14 Şubat 2020 10:20
Yarışmaya katılacak olan sporcular 2021 yılı vizeli lisanslarını yarışmaya getirmelidir.
Teknik Toplantı yarışma alanında yapılacaktır. Teknik toplantıya katılım zorunludur. Toplantıya sporcular ya da temsilcileri katılabilir.
Kayıt Kabule ve Teknik toplantıya katılmayanlar diskalifiye edilir.
Yarışma ISMF kurallarına göre yapılacaktır.
Şampiyonalarda 1. 2. ve 3. dereceleri alan sporculara madalya verilecektir.
Sporculara, idarecilere ve antrenörlere Federasyon tarafından hiçbir ödeme yapılmayacaktır.
Sporcular, idareciler ve antrenörler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü imkânları ile yarışmalara katılabilirler.

Haber Kaynağı;Çaykara Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.