2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Vali Aziz Yıldırım’ın Ders Zilini Çalmasıyla Başladı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Vali Aziz Yıldırım’ın Ders Zilini Çalmasıyla Başladı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Eylül 2023 Salı 00:02

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı ilimiz genelinde 635 okulda 143 bin 232 öğrencimiz ve 12 bin 101 öğretmenimizle bugün itibariyle başladı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla Ortahisar Zehra Kitapçıoğlu İlkokulunda tören düzenlendi. Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı. 


Vali Aziz Yıldırım, “635 okulda 143 bin öğrencimiz ders başı yapıyor. Eğitimin üç ayağı var. Öğrenci-öğretmen ve veli. Devletimiz eğitim alanında çok güzel yatırımlar yapıyor. Donanımlı okullarımız var. Öğretmenlerimiz ise geçmişe göre daha donanımlı ve kendilerini her alanda yetiştirmiş, öğrencisini ve okulunu seven, eğitmeyi seven ve yarının Türkiye’sini inşa etme bilincinde olan insanlardır.  Devletimiz okullarını yaparak, öğretmenleri atayarak ve işin takibini yaparak eğitim alanında önemli çalışmalar icra etmektedir. 


Burada hem öğrencilerimize hem de velilerimize önemli görevler düşüyor. Öğrencilerimizin ilk eğitim aldıkları yer aileleridir. Ailede öğrendiklerini okulda öğrendikleriyle pekiştirerek kendilerini yarına hazırlamaları gerekiyor. Öğrencilerimiz üzerine düşen görevi bu şekilde yapmış olacaklarını ümit ediyorum. Öğrencilerimizin en yakını olan velilerimiz de yavrularında gözlemledikleri en küçük bir değişiklikte ilgili kurumlardan yardım almaktan lütfen çekinmesinler. Ancak bu sayede yarının Türkiye’sini teslim edebileceğimiz nesilleri yetiştirmiş oluruz. 


Okullarımızda öğrettiğimiz her ilke, her ders öğrencilerimiz tarafından bir hayat ilkesi haline getiriliyorsa işte o zaman yarına hazır insanlar yetiştiriyoruz demektir. Bunun için öğretmenlerimize de çok büyük görevler düşüyor.” dedi.


İlk kez okula başlayacak olan öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için öğretmenlerinin takibinin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Yıldırım, “Öğrencilerimizin yetenekleri nedir, becerileri nelerdir, hangi alanda iyi, bunları gözlemleyip öğrencilerimizi ona göre yönlendirip ve aileleriyle de bu bilgileri paylaşırlarsa işini iyi bilen, uzman kadroları hayata hazırlamış oluruz.” diye konuştu. 


Okulların çok kıymetli mekânlar olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı; “Okullarımızın güvenliği için okul idaremiz, emniyetimiz ve jandarmamız ve ilgili kurumlarımızla birlikte birtakım görevler ifa etme gayretindeyiz. Okul çevrelerini daha sağlıklı, huzurlu bir ortam haline getirmeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz, ailelerin bizlere olan emanetidir. Çocuklarımızın okula gelmeleri, burada eğitim-öğretimlerini alarak güvenli ve huzurlu bir şekilde evlerine dönmeleri için her türlü tedbiri aldık. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Yollarda trafik güvenliği, servislerin ve okul çevrelerinin güvenliği tarafımızdan titizlikle takip edilmektedir. 


Vali Yıldırım konuşmalarını, 2023-2024 Eğitim-Öğretim sezonunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” sözleriyle tamamladı.


Öğrencilerin gösterilerini sunduğu programda ilk kez okula başlayacak olan 1. sınıf öğrencilerini 4. sınıf öğrencileri çiçeklerle karşıladı. 


Vali Aziz Yıldırım beraberindekilerle sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Onlara eğitim-öğretim hayatlarında bazı tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerle ve okul yönetimiyle bir toplantı yaparak eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.