Trabzon’da Teknoloji Festivali Başladı-TADIM ÇOK ŞEKERİM YOK, TEHLİKE ELLERİMİZDE Finallerde

Trabzon’da Teknoloji Festivali Başladı-TADIM ÇOK ŞEKERİM YOK, TEHLİKE ELLERİMİZDE Finallerde
Trabzon Haber
Trabzon Haber
01 Haziran 2024 Cumartesi 23:58

Trabzon Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda "Teknoloji Festivali" düzenlendi. "TTFEST ile Hedef Geleceğimiz" mottosuyla düzenlenen festival Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'nde yapılan açılış töreniyle başladı.

 Festivalin açılış kurdelesi Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile eşi Güllühan Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Teknoloji Derneği Başkanı, Aydın Birincioğlu ve diğer davetliler birlikte kesildi.

TTFEST Trabzon Atatürk MTAL 2 Farklı Proje ile finallerde yarışmaya hak kazandı; Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon teknoloji Derneği ve diğer katılımcıların hazırlamış olduğu TTFEST Trabzon Fest Final yarışmalarında Trabzon Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi iki farklı proje ile finallerde yarışmaya hak kazandı. İki projenin bir tanesi TEHLİKE ELLERİMİZDE bugün Saat 18:00 jüri karşısına çıktı.

 2. Proje TADIM ÇOK ŞEKERİM YOK yarın saat 11:30 da jüri karşısında olacak.  Proje Danışman Öğretmeni Trabzon Beşikdüzü İlçesine bağlı Çıtlaklı mahallesi sakini 32 yıllık öğretmen olan  Sağlık Alan Öğretmeni Kadir Çıtlak en az bir birincilik alacaklarını tahmin ettiğini söyledi. 32 yıllık Öğretmen olan Çıtlak yarışmaya iyi hazırlandıklarını bugünkü halka sunumlarında Tadım Yok Şekerim Çok çok beğenildiğini dile getirdi. Yarışmalar Avni Aker Milet Bahçesinde 2 Haziran Pazar akşam saat 19:00 ödül töreninin ardından çeşitli etkinliklerle sona erecek.

Proje Danışman Öğretmeni Kadir Çıtlak yaptığı açıklamada Tehlike ellerimizde projesinin içeriği hastane kaynaklı enfeksiyonların en aza indirgenebilmesi için eli yeni doğrulama kiti yaptık Bu proje ile ellerini hijyen yapan kişilerin doğru Yapıp yapmadığını tespit eden bir kit piyasada yerli olarak yok idi biz bu kiti üreterek yerli bir kit yapmış olduk

Tadım Çok Şekerim Yok; Projesi ise diyabet hastalarının rahatlıkla içebileceği içerisinde  şeker olmamasına rağmen tatlı olan bir içecek ürettik bu içeceği üretirken Reyhan bitkisinin içerisinde bulunan a c ve K vitaminleri magnezyum gibi diğer minerallerin fazla olması kokusunun ve rehasının olması tercih ettik Ayrıca tatlandırıcı olarak Stevia bitkisini kullandık Stevia bitkisinin özütünde tat oranı yüksek ama minimal şeker seviyesinde olduğu için bunu tercih ettik vücuda alındıktan sonra kullanılamayan şeker idrar yoluyla dışarı atıldığı için vücutta birikme yapmıyor O nedenle başlı diyabet hastaları obezite hastalar ve kilo kontrol yapmak isteyen kişilerin kullanımı açısından uygun bir içecek bu projede diyabet hastalarının obezlerin ve kilo kontrolü yapmak isteyenlerin günlük hayatta şeker kullanımları yasak olduğu için ürettiğimiz içeceğin içerisinde tat var ama şeker oranı çok düşük bu da rahatlıkla içebilecekleri bir içecek dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.