Ayı Mağduru Yaylacılar Ayı’ya Karşı Dua Ettiler

Ayı Mağduru Yaylacılar Ayı’ya Karşı Dua Ettiler
Trabzon Haber
Trabzon Haber
28 Haziran 2023 Çarşamba 19:10

Yurt genelinde olduğu gibi Karadeniz Bölgesinde de Okulların yaz tatiline girmesinin ardından Yaylacılar tarafından yaklaşık 3 aylık Yayla yaptıkları Obalara ulaşmanın sevincini yaşadılar.

Hatırlanacağı gibi Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı  Kalecik, Kireç ve Sugören mahalle sakinleri tarafından Gümüşhane’nin 2 bin 300 metre yüksekliğindeki Kadırga Yaylası civarına kurulu Davunlu Obasında Kış uykusuna yatmayan Ayı girilmedik ev ve  kırılmadık ahır ev kapısı bırakmamıştı. Bunu Yaylacılardan evine foto kapan yerleştiren Coşkun Halcı bize görüntüleri ulaştırmış bizde yayla mağdurlarının 4 ay içinde  evlerine giren Ayıyı Ulusal Haber ve Tv kanallarına taşımıştık.

Yaylacılar Yaylada Kurban Bayram Namazı Kıldı; Davunlu Yaylasını Kullanan Şalpazarı Kalecik, Kireç ve Sugören mahalle sakinleri Obalarındaki evlerine  Ayı’nın zarar vermesinin  onarmasının ardından Kurban Bayramı namazını Davunlu  Obasında bulunan Camide Kıldılar.

Ayı Mağduru Yaylacılar Ayı’ya Karşı Dua Ettiler ; Gümüşhane’nin Kürtün sınırları içerisinde yer alan ancak Trabzon Şalpazarı İlçesi sakinleri tarafından kullanılan 1931 yılında ibadete açılan  Davunlu Yaylası eski Camisi  2011 yılında yenilenmişti. Yenilenen Davunlu Camisinde Kurban Bayramı namazı kılmak için  toplana cemaat  kış aylarında artan Ayı saldırılarından obalarındaki evlere zarar verilmemesi için Yaylada dua yaptılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.