Deva Partisi Ankara’daki Trabzon Günleri’ne katıldı

Deva Partisi Ankara’daki Trabzon Günleri’ne katıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
29 Mayıs 2022 Pazar 15:04

Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri etkinliklerinde DEVA Partisi söcüsü İdris Şahin, Trabzon il başkanı Kubillay Çiçek ve yöneticilerden oluşan bir heyetle standları ziyaret etti. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

ŞAMPİYONLUK AYRI BİR HAVA KATMIŞ

Öncelikle şunu söylemek istiyorum Trabzonspor’un şampiyonluğu bu etkinliklere ayrı bir hava katmış. Dünyadaki tüm Trabzonluları yürekten tebrik ediyoruz. Gerçekten şampiyonluk Trabzonspor’a yakışış ve dalga dalga yurdun her yanına yayılıyor. Değerli il başkanımız Kubilay Çiçek Bey’in daveti üzerine buradaki tüm stantlarımızı dolaştık. İlçelerimizin ayrı ayrı güzelliklerini gördük. Bu başarılı organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. ;

DEĞİŞİMİN VAKTİ GELMİŞ

Trabzon’da sıfır kilometre bir aracı biz sahaya sürdük. Trabzon’un arazisinin engebeli olduğunu biz biliyoruz. Siyasetin meşakkatli olduğunu biliyoruz. Ama gezdiğimiz stantlarda şunu gördük. Kubilay Çiçek ismini herkes tanımış. Kendisine tavsiyemiz Trabzon’un tüm ilçelerine de kendisini tanıtması. Çünkü DEVA olarak biz ayrıştıran değil birleştireniz. Toplumu kutuplara ayıran değil bir merkezde toplayanız. Mesleki kariyer açısından çok güzel bir fakülteden mezun. Yurt dışının sermayesini Trabzonluya akıtan genç bir kardeşimiz. Kurmuş olduğu ekip ile birlikte Trabzon’da bambaşka işler yapacak. Ben bugün dolaştığım 20 stantta şunu gördüm ki değişimin vakti gelmiş.

İKTİDAR GERGİNLİĞİ TIRMANDIRIYOR

İktidar yavaş yavaş atmosferi tırmandırıyor. Gördüğümüz manzara şu; milletimizin en önemli tercihi ekonomi. Ama artık iktidar partisinin yapacağı hiçbir şey kalmadı. Akıldan bilimden yoksun politikalarla ülkeyi çıkmaz bir sokağa soktular. Oradan çıkamayacağını anlayınca bunu dış politika ve güvenlik eksenli seçimlere yönelik olarak iktidar bunu kullanmaya arzu edebilir.

NATO’nun ne kadar önemli olduğunu bize son Ukrayna-Rusya savaşı gösterdi. Yıllarca bu işlerin dışında kalmış İsveç-Finlandiya Nato’yu kendine bir koruma kalkanı olarak görüyor. Ve Nato bizim elimizdeki en önemli silahımız. Ne Avrupa Konseyi ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu kadar yaptırıcı değil. Ama Nato üyeliğinin savunma anlamında Türkiye’ye kazandırdığı çok büyük imkânlar var. Elimizdeki bu kozlardan birini 80 darbesi sonrasında Yunanistan’ın Nato’ya üyeliğinde çok hoyratça kullanan Türkiye’nin bu dönemde çok akılcı ama ülkenin menfaatlerini düşünerek bölgedeki itibarını düşünerek hareket etmesi gerekir. Günlük siyaset malzemesi yapılmayacak kadar NATO üyeliği önemli bir kavram. Biz dış güvenliğimizi ve içerde terörle mücadeleyi asla siyasetin malzemesi yapmayacağız. Deva Partisi olarak biz bunu bir devlet meselesi olarak görüyoruz. Bu hadiseleri siyasetin garnitürü haline getirecek olan iktidara da en ağır şekilde karşı duruş sergileyeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Biz şu an alanlardayız görüyoruz iktidar bu haliyle milletten kırmızı kartı yiyecek. Geçmişte bu arkadaşlarla birlikte siyaset yaptık. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti bizim son kalemizdir. Bu kalede birlik beraberlik ve demokrasiyi yücelterek ancak gidebiliriz.

ZÜN GÜCÜNE İNANIYORUZ

Biz sesin gücüne değil sözün gücüne inanan bir partiyiz. 38 yıl bekledikten sonra aralarda çok büyük haksızlıklara uğramış olmasına rağmen Trabzonlu şampiyonluğu nasıl coşkuyla kutladı. Bütün dünyaya örnek olabilecek bir coşkuyla kutladı. Tek bir silah sesi olmadan kimsenin burnu kanamadan böyle kutlanabildiğini gösterdi Trabzon. Türkiye’de de siyaset yapmak için bağırmaya çağırmaya gerek yok.  Ötekileştirmeye toplumu kutuplara ayırmaya gerek yok. Trabzonluların mutluluğunu biz 81 vilayete de yaymak istiyoruz. Deva partisinin arzusu budur. Bunu yaparken de ayrıştırıp ötekileştirerek değil herkesi herkese kardeş yaparak 85 milyonu kucaklayarak gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Artık sözün gücüne inanıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.