GÖÇMENLERİN SESİ OLACAĞIM

GÖÇMENLERİN SESİ OLACAĞIM
Trabzon Haber
Trabzon Haber
16 Kasım 2022 Çarşamba 19:47

 Essen, Oberhausen ve Mülhemim an der Ruhr şehirlerini kapsayan IHK essen meclisine seçilen 1972 yılından itibaren Almanyada yaşayan 50 yıllık Trabzon Çaykaralı Hemşehrimiz  Dr. Erdal Osmançelebioğlu, ‘‘Mecliste göçmenlerin sesi olacağım‘‘ dedi. ESSEN – Uzun yıllardır sosyal faaliyetlerle aktif olan ve halen IKUA e.V nın başkanlığını yürüten Dr. Erdal Osmançelebioğlu Ekim ayının sonunda yapılan IHK Essen meclis seçimlerinden başarılı bir sonuç aldı. Dr. Erdal Osmançelebioğlu hedeflerini şu şekilde açıkladı. ‘‘Uzun yıllardır dernekçilik hayatımla faal olup insanlarımızın toplumda temsili için çaba sabretmekteyim. Son yıllarda ise kısa adı Uluslararası Akademisyenler ve işverenler Derneğinin yöneticiliğini yapmaktayım. Bu çatı altında IHK Essen ile bazı projelere imza attık. Bu yıl yenilecek olan meclis için adaylığımı açıklayarak çalışmalara başladım. Çevremizde faaliyet gösteren işverenlerin desteği ile IHK Essen meclisine seçildim. Başta seçimde beni destekleyen işverenlerimize teşekkür etmek istiyorum ve onlara layık bir çalışma yürüteceğimin sözünü veriyorum.

IHK ESSEN’DE GÖÇMENLERİN SESİ OLACAĞIM.

Ruhr bölgesi göçmenlerin ağırlıkta olması hasebiyle Essen ve çevresinde göçmenlere ait işverenlerin sayısı oldukça yüksek. Bu şehrimiz ve bölgemiz için farklı bir zenginlik oluşturmaktadır. Biz bunu bir avantaja çevirip şehrimize ve bölgemize nasıl daha fazla katkı sağlayacağımızın yoluna bakmalıyız. Evet, sorunlarımız var, biz sorunları gündeme getirirken çözüm önerilerini de sunup, bu şehrin bir parçası olduğumuzu kanıtlayacağız.

 TÜRKİYE İLE TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRECEĞİZ

 Şehrimizde yaşayan göçmenlerin büyük çoğunluğu Türkiye’den gelenlerden oluşuyor. Türkiye Almanya arasında uzun yıllardır var olan dostluk bağlarını kullanarak ticari ilişkilerimizi güçlendirip iki ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. İstihdam yaratmak ve insanları ekonomik şartlarını düzeltmek daha çok refah ve huzur demektir‘‘ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.