İstanbul'a Trabzonlu Başkan! Ekrem İmamoğlu Görevi Devraldı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu görevi, İBB Başkanvekili ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan devraldı.

İstanbul'a Trabzonlu Başkan! Ekrem İmamoğlu Görevi Devraldı!
Trabzon Haber
Trabzon Haber
27 Haziran 2019 Perşembe 19:40

Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye binasına geldi. İmamoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekalet eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya karşıladı. Ardından başkanlık makamında devir teslim töreni düzenlendi. Törende Yerlikaya, Ekrem İmamoğlu'na mühür teslim etti.



Teslim töreninde konuşan Yerlikaya, "7 Mayıs'tan bu yana vekaleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şimdi sayın Ekrem İmamoğlu'na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin. Bu süre içinde birlikte çalıştığımız büyükşehir ailesine ve tüm İstanbullu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sevgiler, saygılar kullanıyorum." dedi.


Ekrem İmamoğlu ise, "Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mührünü devraldım. Biraz önce de mazbatamızı almıştık. Elbette böyle kadim bir kente başkanlık yapmanın kutsallığını herkes biliyordur, hissediyordur. Ama şu anda en fazla hisseden benim. Allah mahcup etmesin. Umuyorum bu şehre tarihine, maneviyatına, her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı diliyorum. Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'umuza hep beraber hizmet etme karakteriyle hizmet edeceğime herkesin huzurunda söz veriyorum. Başta valimiz olmak üzere ülkenin her kademesiyle uyumlu, İstanbullu adına çalışmayı şiar edinmiş bir anlayışla yürüyeceğim. Herkesle uyum içinde çalışmayı diliyor ve temenni ediyorum. İstanbul'umuzun çok şeye ihtiyacı var" diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesi Cevizli köyünde doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitede İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans eğitimi aldı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

1992 yılında, henüz yüksek lisans öğrencisiyken aile şirketinde çalışmaya başladı. Ardından grup şirketlerinin yönetimini üstlendi; konut ve kentsel planlama projeleri yürüttü. Bu projelerini planlar ve yönetirken karşılaştığı yerel siyasetten kaynaklanan sorunların çözümü için siyasete girmeye karar verdi.

2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı, Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün üyesi oldu. O yıl yapılan yerel seçimin ardından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na seçildi.

5 yıl boyunca ilçe örgütünü büyüten ve aktif hale getiren bir ilçe başkanlığının ardından, 2013 sonunda ön seçimle CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı gösterildi. Ekrem İmamoğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Belediye Başkanı seçildikten sonra, 2014 - 2019 yılları arasında Beylikdüzü ilçesinin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. İmamoğlu, ilçenin sosyal yaşamında, altyapı hizmetlerinde ve hayat standartlarının yükseltilmesinde yaptığı olumlu değişimler sonucu Beylikdüzü sakinlerinin, medyanın, akademik camianın ve parti üst yönetiminin dikkatini çekti.

Bu gelişmeler ardından CHP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi. Üç aylık kısa sürede, etkili bir kampanya yürüten İmamoğlu, yüzde 48.82’lik oy oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildi. 

Ancak iktidar partisinin itirazları sonucu İmamoğlu’nun belediye başkanlığının 18. gününde YSK, daha önceki içtihatlarına aykırı bulunan bir kararla sadece İBB Başkanlığı seçimlerini ve verdiği mazbatayı iptal etti. YSK, 23 Haziran 2019’da seçimin yenilenmesine karar verdi.

Ekrem İmamoğlu, seçimin iptal etmesinin ardından, 6 Mayıs 2019 akşamı Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde yaptığı tarihi konuşmayla yeni seçim kampanyasına başladı. Konuşması, YSK’nın kararıyla hayal kırıklığına uğrayan seçmenlerde büyük bir umut ve azim duygusu yarattı. Bu duygu, tüm kampanya boyunca genişleyerek büyüdü.

23 Haziran Kampanyası Türkiye’de adalet ve demokrasi mücadelesinin sembolü haline gelen İmamoğlu, 31 Mart’tan çok daha başarılı bir sonuç elde etti. Yüzde 54.2’lik seçmen desteğiyle yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu oran, son 35 yılda İBB Belediye Başkanlığı seçimlerinde elde edilen en yüksek oy oranıydı.

23 Haziran Seçimi, İstanbul ve Türkiye’nin demokratik geleceği için bir dönüm noktası oluşturdu. Ekrem İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak İBB Başkanlığı görevine başladı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, 1988 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.