Taşkınlara Önlem Olarak Tersip Bentleri Temizleniyor

Taşkınlara Önlem Olarak Tersip Bentleri Temizleniyor
Trabzon Haber
Trabzon Haber
25 Ekim 2022 Salı 21:08

Trabzon’da Tersip Bentleri temizleniyor, Derelerdeki taşkın riskleri azaltılıyor

Taşkın kontrolünün en önemli ve öncelikli yapıları yukarı havzada alınacak rüsubat kontrol yapılarıdır. Bölge Müdürlüğümüz tarafından taşkın kontrol projeleri muhtevasında inşa edilen birçok klasik ve geçirgen tersip bendi, aşırı yağışlarda başarıyla çalışmaktadır. Yukarı havzalardan gelen ağaç gövdeleri, dallar, kökler ve kaya, toprak, kum gibi kaba malzemeleri tuzaklayan bu bentler, Bölge Müdürlüğümüzün makinalı çalışma programı kapsamında belirli aralıklarla temizlenmektedir.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Sera Vadisi’nde, olası taşkınlar öncesi tedbir almak amacıyla çalışmalarını sürdüren yeşil karıncalarımız, Trabzon ilimizde yıl içerisinde 1.330.000 metreküp rusubi malzemeyi, tersip bentlerimiz başta olmak üzere taşkın kontrol yapılarımızdan temizleyerek, il genelindeki taşkın risklerini azaltmıştır. Trabzon ilimizle birlikte, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerimizde de makinalı çalışmalarımız belirli periyotlar halinde devam etmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.