Tonya da 5 Mahalle ORKÖY Kapsamına Alındı

Tonya da 5 Mahalle ORKÖY Kapsamına Alındı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
05 Eylül 2022 Pazartesi 21:18

Trabzon Tonya’da 5 Mahalle Orman Köylüleri (ORKÖY) kapsamına alındı. Bu bağlamda Yeni mahalle, Büyük mahalle, Orta mahalle, Melikşah, Karşular mahalleleri ORKÖY kapsamında olan mahalleler oldu.

ORKÖY kapsamında köyde yaşayan insanlar tarım ve hayvancılıkla uğraşmaları için teşvik edilerek ekonomik anlamda de destek sağlanıyor. ORKÖY kapsamındaki köyler; Arıcılık, Süt sığırcılığı, Süt koyunculuğu, seracılık gibi ekonomik kredilerden, Dış cephe mantolama, dam örtülüğü, Güneş enerjili su ısıtma sistemi, kat kaloriferli soba vb gibi sosyal kredilerden faydalanabiliyor. Ayrıca kullandırılan kredilerden faiz alınmıyor. Kredi tutarlarının 20’si hibe olarak veriliyor. Kalan kısmı taksitlere bölünerek ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.