Tonya MYO 6.Mezuniyet Coşkusunu Salonda Kep Fırlatarak Yaşadı

Tonya MYO 6.Mezuniyet Coşkusunu Salonda Kep Fırlatarak Yaşadı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Haziran 2022 Perşembe 21:31

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu 6. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 2021-2022 Eğitim-Öğretin Yılı 6. Döneminde yaklaşık 150 öğrenci mezun olduğu törene; Kaymakam Muhammet İkis, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Belediye Başkan Vekili Ahmet Esmer, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, programa katılamayan Trabzon Milletvekilleri tarafından gönderilen telgrafların okunmasıyla devam etti.

Tonya Belediyesi Otantik Horon Ekibi tarafından icra edilen horon gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün yaptığı konuşmada; “2015 yılında tek programla eğitim öğretim hayatına başlayan Yüksekokulumuz, bugün sağlık bilimleri alanında toplam 7 programa ulaşmış olup, halihazırda 4 programda öğrenci alımı yapmaktadır. Yeni açılan 3 programımızın öğrenci alımı ile alakalı çalışmalarımız devam etmektedir. 2018 Yılından bugüne kadar üst üste 4 yıldır % 100 doluluk oranına sahibiz. İnşallah bu yıl da kontenjanlarımızı dolduracağız. Artık bu saatten sonra Tonya Meslek Yüksekokulunun kontenjan problemi bulunmamaktadır. Yüksekokulumuzun kalitesi, öğrencilerimize verdiğimiz eğitimin niteliği konusuna eğilerek kalite odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bünyemizde yer alan 18 akademisyen ve 9 idari personel olmak üzere toplam 27 personelimizle kurum kültürü kimliğini kazanmış ve aynı zamanda kendi içinde aile olabilmiş bir meslek yüksekokuluz. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitim öğretim hizmetinin yanında toplumsal katkı bağlamında Tonya ilçemizin gelişimine ve Vatandaşlarımızın sağlık alanında bilinç kazanmasına öncü olmaktayız” dedi.

Öğrencilere seslenen Müdür Ün; “Sevgili Öğrenciler, bu bir veda değil, başlangıçtır. Yaşam deneyimlerini içinde barındıran yeni ve zorlu bir süreç başlıyor. Şuandan itibaren almış olduğunuz diplomalar ile birlikte çok önemli sorumluluklar da kazandınız. Bu sorumluluk; kendinizi yenilemek, geliştirmek ve değişime ayak uydurmak ile birlikte, devletimize faydalı ve çalışkan birer insan olmak ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaktır. Çok çalışın devletimize ve milletimize faydalı olun. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu konu ile ilgili söylediği ; “Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek demek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.” sözleriyle çalışmanın önemine dikkat çekmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi sonlandırırken mezuniyetinizi kutluyor ve bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden törende öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini coşku ile kutladılar.  Mezuniyet programı ikram ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.