Tonya’da Festival Coşkusu Yaşandı 

Tonya’da Festival Coşkusu Yaşandı 
Trabzon Haber
Trabzon Haber
29 Ağustos 2022 Pazartesi 00:05

Trabzon Tonya 19. Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali Başladı.Geleneksel hale gelen Osmanlı Salnameleri’yle övülen katkısız Tonya Tereyağı adına gerçekleştirilen 19. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali muhteşem görüntülerle başladı.

Festival Hükümet Konağının önünde Atatürk Anıtına festivalin çelengini konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Festival Komite Başkanı İlçe Kaymakamı Muhammet İkis yaptığı açış konuşmasında: "kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile Osmanlı Salnamelerinde övülen katkısız Tonya Tereyağını; markalaşmış folkloru ve doğa harikası yaylaları ile öne çıkan ilçeyi tanıtmak, kültüre ve sanata güç katmak, sevgiyi ve barışı pekiştirmek amacıyla organize edilen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivalimizin 19. gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Açılışın ve konuşmaların ardından festival yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı süt çeşmesi etrafında kurulan horon halkasıyla saatlerce horon oynanmasıyla tatamlandı.

 “Bugün birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden birinin hayat bulduğu bir gün yaşıyoruz” diye Belediye Başkanı Osman Beşel: “Tonya Tereyağı'nın varlığının ve öneminin bütün dünyaya bir daha hatırlatılması bu vesile ile ortak paydamız olan kültür değerlerimizin, kardeşlik, komşuluk arkadaşlık duygularıyla aynı ortam da bir daha paylaşılması amacıyla düzenlediğimiz festivalimize katılan herkese ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akşam ise, Şehit Ayhan Güner ilkokulu bahçesinde devam eden festival ilk günü akşamı Ali Başkan, Ayhan Oğuz, Soner Ruhi Zaman, Neşat Aydın, Aydın Güner, Seyfettin Çakıral ve Özkan Pekin sahne aldılar.

Festival ikinci gün etkinlikler ve akşam konserlerle sona erecek.

.Haber: Hasan Bahadır

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.