YAYLALARA ULAŞIM KISALDI

YAYLALARA ULAŞIM KISALDI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
08 Eylül 2020 Salı 21:50

Çayırbağı, Balahor, Kumanandoz, Labazon, Mandagöz, Beypınarı, Derinoba ve Kadırga yaylalarına ulaşım kolaylaştı... Bu yaylalara daha kısa bir şekilde ulaşım kolaylığı sağlayacak Balahor Kumanandoz yolunun yapımı tamamlandı. Yaklaşık 3 aydır çalışmalarına devam edilen 5 km’lik bağlantı yoluyla yaylalara ulaşım 6 ile 10 km arasında kısaldı. Yaylalara ulaşımın kısalması yaylacılar tarafından memnuniyetle karşılanırken vatandaşların da takdirini kazandı. Artık Tonya’dan Çağırbağ, Balahor ve Kumanandoz güzergahını kullanarak Labazon Yaylasına gidecek olan vatandaşlar, 33 km’lik yolu 26 km’de gidecek.

Bir nevi çevreyolu özelliği taşıyan güzergâhı kullanarak Kumanandoz yaylasına gitmek isteyen vatandaşlar, 10 km’lik bir mesafeyi kat etmekten kurtuldu. Eski güzergâh üzerinden 33 km’de gidilen Kumanandoz Yaylası’na Tonya, Çağırbağ, Balahor, Kumanadoz yolundan artık 23 km’de ulaşılacak. Tamamlanan yolla birlikte kışın yaylaya ulaşım da kolaylaştı. 2 bin rakımlı eski güzergahtaki yolda 5-6 metreyi bulan kar birikintisi olurken, bin 500 metre rakımda yapılan Balahor Kumanandoz güzergahlı yeni yolda, bu sorun ortadan kaldırıldı. Orman İşletme Müdürlüğü yol şebeke planında bulunan yolun yapımının gerçekleştirilmesi hem yöre ormancılığına hem yöre ulaşımına hem de bölgenin güvenlik tedbirlerine hizmet edecek.

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve Karşular Mahallesi Muhtarı Mustafa Kalyoncu, yolda incelemede bulundu. Yol medeniyettir diyen Milletvekili Cora, “Yaylacılarımızın talebini Karşular Mahallesi eski muhtarı İlyas Köse ve şimdiki muhtarımız Saffet Kalyoncu ile değerlendirerek Orman Genel Müdürümüze ilettik. Takibimiz neticesinde bu yolun tamamlanmasında duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yol medeniyettir. Mahalle ve köy yollarımızda yaptığımız çalışmaların ardından şimdi de yayla yollarımızı ele alıyoruz. Bu yol Balahor, Kumanandoz, Labazon, Mandagöz, Beypınarı ve Derinoba’yı birbirine bağlayacaktır. Ulaşım kolaylığı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Cora’ya teşekkür eden muhtar Kalyoncu, “Vekilimizin bu yolda emeği çok büyük. Yaylacılar için hayal olan bu kestirme yola kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yol, yaylalarımızı birbirine bağlayan, obalar arası ulaşım süresini kısaltan önemli bir yoldur. Büyük bir hizmettir. Mevcut yolu Vekilimizle yerinde inceledik. İnşallah Vekilimizin desteği ile bu eksiklikleri de en kısa sürede giderek standartlara uygun hale getireceğiz. Yolun planlanmasında, yapımında çok büyük emeği olan mahallemizin eski muhtarı olan İlyas Köse’ye, yine yayla sakinlerimizden Prof. Dr. Celal Baki hocamıza ve AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Av. Salih Cora’ya mahallem adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Öte yandan söz konusu yolun yapımını yakından takip eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'ya yöre halkı çeşitli platformlardan teşekkürlerini iletti. Ayrıca vatandaşlar, yolun yapımında emeği olan Orman Genel Müdürlüğü'ne, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Orman İşletme Müdürlüklerine teşekkür etti

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.