Başkan Uzun, Toprak Kayması Yaşanan Alanı İnceledi

Başkan Uzun, Toprak Kayması Yaşanan Alanı İnceledi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
23 Ocak 2024 Salı 17:53

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun 20 Ocak sabah 03.30 sularında Beşikdüzü Bayırköy Ağaçlı mahallesi ulaşımını sağlayan grup yolunun inkaya mevkiindeki büyük kaya kütlelerinin yamaçtan koparak yol kapanmıştı.

Beşikdüzü Belediye Başkanı grup yolunun kapanmasın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Afad Müdürlüğünü arayarak haberdar etmesin ardından heyelan bölgesine gönderilen iş makinaları yolun ulaşım açılması için çalışmalara başladı.  Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun.

Grup yoluna yamaçtan kopan kayalarla kapanmasın ardından gönderilen iş makinalarının yol açma çalışmasını yerinde inceleyerek yetkilerden ve ilgili mahalle muhtarlarından bilgiler aldılar. Yamaçtan kopan kaya kütlesinin çok büyük olduğunu da belirten Başkan uzun Allah’tan aşağıda buluna kalabalık evlere zarar vermeyişi sevindiricidir. Bu bölgede daha öncede buna benzer bir kayma meydana gelmişti.

İlerleyen zamanlarda daha büyük bir sıkıntıların yaşanmaması için Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na konuyu arz ettim gerekirse bu bölgeyi AFAD kapsamına da aldırabiliriz dedi.

Trabzon Beşikdüzü ilçesine bağlı Bayırköy Ağaçlı Mahallesi ulaşımını sağlayan grup yoluna, yamaçtan koparak gelen büyük kaya kütleleri düşerek yolun ulaşıma kapanmasına neden olmuştu.

Beşikdüzü ilçesinde Bayırköy Ağaçlı grup yoluna yamaçtan koparak gelen kaya kütlesini görenler vatandaşların Beşikdüzü Belediyesine ihbarda bulunmalarının ardından Beşikdüzü Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon İl AFAD Müdürlüğünden gelen ekipler, toprak kaymasının yaşandığı alanda inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerin ardından kayaların kaldırılarak yolun açılacağı öğrenildi. Olayın ardından herhangi bir can kaybı ve mal kaybı yaşanmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.