"Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı.

"Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı.

"Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı.
Trabzon Haber
Trabzon Haber
15 Ekim 2022 Cumartesi 08:44

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Müessesesine bağlı maden ocağında eksi 300 kotunda bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre trafodan kaynaklı grizu patlamasının olduğu bölgede 47 işçiden 12'si kurtarıldı. Sağlık bakanı Koca 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı. İlgili Foto Galeriye Git Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." Dedi. Bartın Amasra İşletmesinde isimleri tespit edilen maden şehitlerinin isimleri:

Ali Doğru,  Aziz Köse. Berkay Pınarcıoğlu.   Emrah Kaval.  Enes Aydın .  Ercan Akdeniz,  Fikret Kansız,  Gökhan Mercan, Ramazan Özer,  Selçuk Ayvaz,  Serkan Nakaş,  Yener Saygın,  Mehmet Kara,  Rasim Bulut,  Serhat Kahraman,  Suat Demirkıran,  Yasin Çelik,  Emrah Kaya.  Murat Ergün. Gürdal Sevenli.

TUNÇ: BAŞIMIZ SAĞOLSUN Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada”TTK Amasra Müessesinde -300/350 kotunda meydana gelen gruzu patlamasında kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ile birlikte,TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ndeki devam eden kurtarma çalışmalarının takibine devam ediyoruz. Saat 06.00 itibarıyla 110 vardiya çalışanımızdan 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. Şu anda aşağıda olduklarını değerlendirdiğimiz, kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz için kurtarma çalışmaları titizlikle devam ediyor. Devletimiz olayın olduğu ilk andan itibaren ilgili kurumlarımız ve tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Şehit madencilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.


Haber Kaynağı: Bartin.info Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.