TAHA-DER BASIN AÇIKLAMASI

            TAHA-DER BASIN AÇIKLAMASI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
05 Eylül 2022 Pazartesi 10:39

13 Mayıs 2022 Tarihinde resmi olarak kurulan TAHA-DER (Türkiye Tarım ve Hayvancılık Derneği) 4.09.2022 tarihi itibariyle ‘’Genel Kurul’’ toplantısını yaparak göreve başlamıştır.

Üç yıl önce Türkiye de TARIMSAL sorunlar ile yakinen ilgilenmek, eli nasırlı üretici çiftçilerimizin yaşadıkları sorunlara çözüm aramak, kamu yararına hizmet etmek için TÜRKİYE TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORUMU’nu bir avuç, değerli üyelerimizle kurduk, yola çıktık, çalışmalarımızı başlattık.

Kadirşinas bütün üyelerimizle ciddi bir efor harcadık, farkındalık oluşturduk, marka değeri kazandık. Üç yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda, emeği geçen kadirşinas bütün emektarlarımıza şükranlarımı iletiyorum. İlk günden bu güne kadar emeği geçenlerin  haklarını asla ödeyemeyiz….

Üç yıldır güçlü bir kadro ile, ilkesel bir duruş sergileyerek TARIMSAL sorunlar yaşayan üretici çiftçilerimizin yanında durduk, sorunlarına, acılarına, dertlerine  dokunmaya çalıştık. Üretici çiftçilerimizin sesi, nefesi olduk. Yetkililerle iletişime geçerek, koordineli bir şekilde çiftçilerimizin sorunlarına çözüm aradık.

TAHA-DER olarak, her zaman ve her koşulda kamuoyu vicdanını ve desteğini esas alarak, eli nasırlı üretici çiftçilerimizin ve necip milletimizin yanında olacağız. Köylü milletin efendisi olana kadar, son nefesimize kadar bu uğurda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aşamalı bir şekilde, önce Federasyon, daha sonra da Konfederasyon olacağız.

TAHA-DER olarak, bundan sonra da üretici çiftçilerimizin bütün sorunlarıyla daha yakından ilgileneceğiz, sahipleneceğiz, her zaman ve her koşulda sonuna kadar yanlarında olacağız….

TAHA-DER olarak, Türkiye de TARIMSAL sorunların çözümü için, Devlet büyüklerimizle,Üniversitelerimizle,Akademisyenlerimizle,Bürokratlarımızla,Tekonokratlarımızla,Diplomatlarımızla,Siyasi Parti Liderleriyle ,STK Başkanlarıyla, Medya yöneticileriyle, Aktivistlerle, İş İnsanlarıyla ,Sanat, Edebiyat dünyasıyla ,Akil insanlarla vs.. devamlı iletişimde olacağız ve koordineli hareket edeceğiz.

TAHA-DER olarak, kısa, orta ve uzun vadeli sosyo-ekonomik projelerimizle, üretici çiftçilerimize ve 85 milyon tüketici halkımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’nin parlayan yıldızı olmak ve Türkiye de yeni bir milat başlatmak istiyoruz. Üretici çiftçilerimizin emeğinin korunması,85 milyon halkımızın TARIMSAL gıda tüketiminde, GIDA ENFLASYONUNDA yaşanan kronik sorunların giderilmesi için, ivedilikle çalışmalarımızı başlatacağız.

TAHA-DER olarak, yapacağımız ihracat ve ithalat çalışmalarıyla, Ülkemize iktisadi hizmetlerde bulunacağız. TARIMSAL girdiler üzerine Türkiye genelinde ve uluslararası kulvarlarda bilimsel, teknolojik ve endüstriyel çalışmalar yapacağız. Türkiye’nin 81 il, ilçe ve köylerinde güçlü bir yapıya dönüşeceğiz. Sosyal farkındalık projelerimizle ses getireceğiz.

TAHA-DER olarak, işsiz mühendislerimizin masa başında değil, bilakis sahada aktif olarak, istihdam edilmesi için,proje kapsamlı çalışmalarımız olacaktır.

Bu ülke hepimizin, başka TÜRKİYE yok! diyoruz.

Saygılarımla

Tuncay ALBAYRAK

TAHA-DER YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.