DÜNYA KARATE ŞAMPİYONU AĞASAR ÇEPNİ KIZI BUSE TEPRİKLER

DÜNYA KARATE ŞAMPİYONU AĞASAR ÇEPNİ KIZI BUSE TEPRİKLER
Trabzon Haber
Trabzon Haber
31 Ekim 2022 Pazartesi 19:39

Konya Karatay İlçesinde Uluslararası Spor ve Kongre merkezi organizasyonun da 4 gün devam eden Türkiye’yi 18’i kadın 39 sporcu ile temsil eden sporcularımızın 12. Ümit, Genç, 21 Yaş altı Dünya Karate Şampiyonasında  Trabzon Şalpazarı İlçesine bağlı Kasımağzı mahallesi sakini İstanbul da ikamet eden Yener Kılıç’ın 3 evladından küçüğü olan Buse Kılıç Ümit Bayan Kumite 54 kg’da Dünya Şampiyonu oldu

Şalpazarı Kasımağzı mahalle sakini Şenol ve Yener Kılıç kardeşlerin kızlarından Ümit bayanlarda yarışan Yener Kılıç’ın kızı Buse Kılıç  Dünya Şampiyonu olurken amcası Şenol Kılıç’ın kızı Nehir Kılıç ise Dünya 5.si oldu.

Konya’da 4 gün devam eden Şampiyona da toplam 39 sporcumuz katılmıştı bu sporcularımızdan Dünya Şampiyonu olan Ağasarlı çepni kızımız Buse Kılıç’ın da içinde bulunduğu 3 Altın madalyanın yanı sıra 2 gümüş  2 bronz madalya da toplam 7 madalya ile müsabaka sona ermesinin ardından kafile haberimiz yayına hazırlandığı sırada Şampiyon kızımızın babasıyla telefon konuşmasında mutlu bir şekilde İstanbul’a döndüklerini belirti.

Bizler Sporcu Aile Bireyleriyiz

Şampiyonadan Altın madalya alarak Dünya Şampiyonu olan Ağasarlı Çepni kızımızın babası bunu şu an anlatmak çok zor bir duygu ancak beni 3 evladımdan 2 tanesi sporla uğraşıyor en küçüğüm Buse Kılıç şu an Dünya Şampiyonu oldu. Bunun ablası İstanbul da Antrenör olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yine aynı şampiyonada kardeşimin kızı da Dünya 5.si oldu kısacası bizler bu Ülkemize sporcu evlatlarımızı yetiştirerek destek olmaya çalışıyoruz.

Kızımın bu Dünya Şampiyonluğunu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. Yıldönümünü kutladığımız yurdumuz insanlarına armağan olsun.

Buse Kılıç Kızımız Haziran’da Avrupa Şampiyonu Olmuştu

Konya’da 4 gün devam eden müsabakalarda altın madalya ile Dünya Şampiyonu olan Buse Haziran ayındaki müsabakada da 21 Yaş altı karatede de Avrupa şampiyonu olarak bizleri duygulandırmıştı.

Ağasar Çepni Kızımızı Sudenur’de Gümüş Madalya Kazandı

Trabzon Şalpazarılı kızımız da Gümüş madalya kazandı. Şili'de ki Dünya 3.cülüğünden sonra  Konya'da yapılan Dünya Karate Şampiyonasında 2. Olarak bizleri onurlandıran Şalpazarılı kızımız Sudenur Aksoy’u da tebrik ederiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.