Uluslararası Madalyamız Derin Toparlak'tan geldi

Doç. Dr. Şahin ÖZEN  TSSF Başkanı 2015-2019 Arasında Büyük Başarılara İmza Attı

Uluslararası Madalyamız Derin Toparlak'tan geldi
Trabzon Haber
Trabzon Haber
02 Temmuz 2019 Salı 23:26

TRABZON; Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü mahallesi Cüruğun değirmen yanı sakinlerinden merhum Ziya Özen & Şükriye Özen çiftinin 3 çocuklarından en küçüğü olan Şahin Özen  öğrenimini tamamladıktan sonra  1985 Yılında Deniz ASTB Çavuş olarak Gölcük Donanma komutanlığına ilk görevine TCG Başaran Gemisinde başladı Editörümüz de o yıllarda Donanma Komutanlığında  Asker olduğundan kendisiyle yakından görüşüyordu.

Doç. Dr. Şahin ÖZEN  TSSF 12.09.2015 yılında Başkan seçilmesiyle başarılarına başarı ekleyerek devam  ediyor.

Milli sporcumuz Derin Toparlak, Yunanistan'daki Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalyaya imza attı. Toparlak, bu başarısıyla bugüne kadarki paletli yüzme büyüklerde yapılan uluslararası yarışmalarda ülkemize ilk madalyayı getiren sporcu oldu.

Dün başlayan Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası'nın erkekler 1500 metre suüstü final mücadelesinde Milli Sporcumuz Derin Toparlak, bu mesafeyi 12 dk. 35.10 sn.de tamamlayarak Avrupa ikincisi oldu. Ukrayna'dan Oleksi Zakharov 12 dk. 27 sn. ile Avrupa Şampiyonu olurken, bronz madalyayı, Rusya'dan Alexey Shaftgulin 12 dk. 39.28 sn.lik derecesiyle aldı. Serbest Dalış Milli Takımı'na da seçilen başarılı sporcu Derin Toparlak, geçen hafta İstanbul'da yapılan Serbest Dalış Havuz Avrupa Şampiyonası'nda da gümüş madalya kazanmıştı.

Yunanistan'ın Ioannina kentinde devam eden Paletli Yüzme Büyükler Avrupa Şampiyonası su üstü, çift palet, dip, tüp, bayrak yarışı, ayrıca 6 bin metre açık su yarışı ve açık su 4x 2000 bayrak yarışları disiplinlerinde yapılıyor. Yarın sona erecek şampiyonada ülkemizi, 3 bayan, 9 erkek sporcudan oluşan Paletli Yüzme Büyükler Milli Takımı'mız temsil ediyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen'in bizzat başkanlığını yaptığı Milli Takım kafilemiz; Teknik Direktör Özgür Alemdar, Antrenörler Alper Erkmen, Canberk Babaoğlu, Ali Göz, Eşref Esen, Yönetici Hakan Arslan ve sporcular, Ayşe Ceren Yeşilbaş, Beril Ülker, Buse Çeliker, Can Batır, Derin Toparlak, Ömer Faruk Saydam, Tuğcan Kaytar, Onur Berke Kuyumcu ve Yunus Ayvazoğlu'ndan oluşuyor.

Derin Toparlak'ın başarısını değerlendiren TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Derin ile paletli yüzme büyüklerde ilk kez uluslararası bir madalyaya imza attık. Onun başarısı ile Türkiye olarak gurur duyuyoruz. Gerçekten çok heyecan verici bir başarı bu. Gençlerimiz her geçen gün kendilerini aşıyorlar. Diğer sualtı sporları branşlarımızda yakaladığımız uluslararası başarılara son yıllarda paletli yüzme ile yenilerini ekliyoruz. Paletli yüzmede gençlerde dünya ve Avrupa şampiyonluklarımız var. Büyüklerde ilk kez bu başarıyı yakaladık. Derin'i tebrik ediyorum, onu alkışlıyorum" dedi.

Şahin özen kimdir ?

TRABZON; Şalpazarı İlçesine bağlı Üzümözü mahallesi Cüruğun değirmen yanı sakinlerinden merhum Ziya & Şükriye Özen çiftinin 3 çocuklarından en küçüğü olan Şahin Özen  öğrenimini tamamladıktan sonra  1985 Yılında Deniz ASTB Çavuş olarak Gölcük Donanma komutanlığına ilk görevine TCG Başaran Gemisinde başladı Editörümüz de o yıllarda Donanma Komutanlığında  Asker olduğundan kendisiyle yakından görüşüyordu.

Doç. Dr. Şahin ÖZEN  TSSF 12.09.2015 yılında Başkan seçilmesiyle başarılarına başarı ekleyerek devam  ediyor.

Sualtı dünyası ile 1986 ile 1998 yılları arasında görev yaptığı SAT'ta tanışan ve bu birimde dalış eğitmenliği yapan Doç. Dr. Şahin ÖZEN, Marmara Üniversitesi'nde açılan sualtı spor branşları bölümünün 1995'teki ilk mezunlarından. 1998'den itibaren Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda tam zamanlı öğretim elemanı ve sonrasında öğretim üyesi olan Doç. Dr. Şahin ÖZEN, bu görevi kapsamında sualtı dünyası ve sualtı sporlarına yönelik bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir.

Üniversitede yetiştirdiği öğrencileriyle TSSF yarışmalarında birçok şampiyonluk ve rekora imza atan, bin 500'den fazla öğrencisini scuba ile tanıştıran Doç. Dr. Şahin ÖZEN, 2005 yılında TSSF Yönetim Kurulu'nda aktif olarak görev aldı. Bu kapsamda yürüttüğü başkan yardımcılığı ve asbaşkanlık görevleri sırasında ilklerin ve uluslararası başarıların gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan Doç. Dr. Şahin ÖZEN, halen Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Şahin ÖZEN, TSSF'nin 3 yıldız dalış eğitmeni, rehber dalıcı ve eğitmeni, gümüş cankurtaran eğitmeni, üçüncü kademede antrenör unvanlarına da sahiptir.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen nezdindeki sporculara başarılarına başarı eklemeye devam ediyorlar Rusya'daki 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonluğu'nun dün yapılan son gün yarışlarında açık su 6 bin metrede Milli Sporcumuz Muhammed Emin Bay Dünya Şampiyonu oldu.  Bu madalya ile birlikte Paletli Yüzme Genç Milli Takımı'mız 2 altın 4 gümüş olmak üzere toplam 6 madalya ile Dünya Şampiyonluğu yarışlarını muhteşem bir kapanışla tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.