ESRA İLK ADIM HEYECANINI 12 YIL SONRA YAŞADI

ESRA İLK ADIM HEYECANINI 12 YIL SONRA YAŞADI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
07 Haziran 2022 Salı 14:34

Tonya Karaağaçlı Mahallesi’nde doğuştan yürüme engeli bulunan Esra Sağlam, 12 yıl sonra ilk adımı atmanının heyecanı yaşadı. Kalçasındaki ve bileklerindeki rahatsızlıktan dolayı yıllarca tekerlekli sandalyeye mahkum olan Esra, bir yandan ilk defa yürümenin mutluluğunu yaşarken bir yandan da yaşıtlarıyla birlikte bir araya gelecek olmanın hayalini kuruyor.

AMELİYATLAR VE FİZİK TEDAVİ OLUMLU YANIT VERDİ

Esra Sağlam (12) ilk adımı attı. Esra’nın ailesi, kızlarının tedavisi için gittiği İstanbul şifa buldu. Tonya’dan İstanbul Arnavutköy’e yerleşen aile burada tedaviye başladı.

Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde  Esra 2 kez ameliyat edildi. Sağ ve sol kalçasına platin takıldı. Küçük kız, bacak kaslarının gevşetilmesi için de ameliyat oldu. Esra gerçekleşen ameliyatların ardından Arnavutköy’deki özel bir Fizik Tedavi Merkezinde tedavi görmeye başladı. Buradaki tedaviye olumlu yanıt veren Esra, ailesinin yardımıyla ilk adımı atmayı başardı. Esra bir yandan ilk adımın mutluluğunu yaşarken bir yandan da yaşıtlarıyla birlikte bir araya gelecek olmanın hayalini kurmaya başladı.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Kızlarının yavaş yavaş yürümeye başladığını söyleyen baba Cevat Sağlam, “Esra 2 kez ameliyat oldu. Ayrıca fizik tedavi de alıyor. Allah’a şükürler olsun yavaş yavaş adımlarını atmaya, yürümeye başladı. Bir 3’üncü ameliyat daha gerekli. Bu ameliyat için fizik tedavi süreci bekleniyor. Çünkü kalçalarına takılan platinler alınacak.” dedi.

Baba Sağlam, kızlarının daha sağlıklı bir tedavi alması için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Hayırsever vatandaşlarımız ve iş insanlarımız bizlere Esra’nın ameliyatı için çok yardımcı oldu. Allah onlardan razı olsun. Ben şu an inşaatta çalışarak kızımın tedavisini sağlamaya çalışıyorum. Kızımın ihtiyaçları çok. Tedavi ücreti pahalı, 45 dakikalık bir fizik tedavi için 250 lira ücret ödüyoruz. Tedaviden çok şükür sonuç alıyoruz ancak tekrar desteğe ihtiyaç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Cevat Sağlam: 05424611061

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.