KARACA TONYA YI AĞLATTI

KARACA TONYA YI AĞLATTI
Trabzon Haber
Trabzon Haber
19 Mart 2022 Cumartesi 00:35

Trabzon Tonya Çamlı Mahallesi’nden Karacaoğullarından emekli öğretmen Sabahattin Karaca (63) vefat etti. Edinilen bilgilere göre bir süre önce 7M Hastanesinde covid 19 tedavisi gören Karaca, taburcu olduktan sonra kalp ritmlerinin bozulması sonucu kalp krizi geçirdi. Medicalpark Karadeniz Hastanesi yoğun bakım servisinde 20 gün yaşam mücadelesini sürdüren Karaca, tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı.

Bugün Tonya eski cami önünde kılınan cenaze namazının ardından sevenleri tarafından ebediyete uğurlanan Karaca, çevresinde doğru sözlü, doğru bildiğini her yerde söyleyen, mert bir kişi olarak tanınırdı. Çamlı Mahalle Muhtarı Ali Hamza Karaca'nın abisi olan Sabahattin Karaca'nın cenaze törenine Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

Uzun yıllar öğretmenlik yapan Karaca için ayrıca öğretmen arkadaşları tarafından da tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan emekli  Harungül Bektaş, Karaca’yla ilgili olarak şunları söyledi: “Değerli arkadaşımız, meslektaşım Sebahattin Karaca 1959 yılında Tonya’da dogdu. İlk ve ortaöğrenimini Tonya'da tamamladıktan sonra Gümüşhane Eğitim Enstitüsünü bitirdi. 1979 yılında ilk görev yeri Urfa’da göreve başladı. Akçaabat Üzümlü ilkokulunda görev yaptı. Daha sonra Tonya ilçemiz Çamlık köyünde görev yaptıktan sonra rotasyondan Kars ilimize atandı. Yine ilçemiz Kaleönü ilkokulu ve Şehit Ayhan Güner ilkokulunda görev yaptı.

Son olarak Trabzon'da Prof. İhsan Koz İlkögretim okulundan emekli oldu. Sabahattin ögretmen, görev yılları sırasında,sanatkâr ruhlu oluşundan el becerileriyle, çalıştığı kurumlarda her zaman yapıcı, destekleyici, tamamlayıcı ve onarıcı yönüyle de eğitime katkılar sunmuştur. Güler yüzlü, hoş görülü, barış sever bir kişiliğe sahipti. 3 çocuk babası olan Sabahattin öğretmen, Yüzlerce öğrencisi gibi kendi çocuklarını da yetişmesi, topluma yararlı insanlar haline gelmesi için çalışmıştır. Yakalandığı Amansız hastalığa maalesef yenik düşmüştür. Anısını, yakınları ve Dostları olarak yaşatacağız.

Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.