MOSKOVAYI YENİDEN İNŞA EDEN MÜTHİŞ TONYALI

MOSKOVAYI YENİDEN İNŞA EDEN MÜTHİŞ TONYALI
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
05 Ekim 2021 Salı 18:28

Trabzon Tonya’nın yetiştirdiği önemli iş insanlarından İsmet Birinci Rusya’nın Başkenti Moskova’da dev projelere imza atmaya devam ediyor. AntTeq şirketi ortaklarından Birinci, Rusya'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Turalı Mahallesi’nden olan iş adamı Birinci, "Rusya'nın başkenti Moskova'da dev projelere yapıyoruz. İlki, bir konut inşaatı, 8 milyar 600 milyon rublelik ve 240 bin metrekarelik bir proje. Moskova'nın kuzeyinde Tuşino semtinde de 50 milyon dolarlık bir spor tesisi ve 60 milyon dolarlık bir konut işimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

ÇALIŞMALARIMIZDAN MEMNUNLAR

Çalışmalarının Moskova Belediyesi tarafından yüksek değerlendirildiğine işaret eden Birinci, Trabzonlu olması nedeniyle 61 katlı bir konut projesine de imza attı.

Birinci, "Moskova’da Kremlin Sarayı’nın karşısındaki Moskova nehrinin diğer kıyısında konut, otel ve ofislerin yer alacağı "Zolotoy Ostrov" (Altın Ada) projesinin inşaatını başarıyla tamamladık. Burası eski Çarlık Rusyası döneminde en prestijli ve sosyete mekanlarından biriydi. Bu gibi projelerimize Moskova Belediyesi olumlu not verdi. Bu arada, Rusya'nın en büyük havalimanlarından Moskova'daki Domodedovo’nun 2. Terminal binasının inşaatını söz verdiğimiz tarihte tamamladık. Genel olarak işverenler çalışmalarımızdan memnun" şeklinde konuştu

BAŞARILI FİMAYIZ

Rusya'nın değişik projelerinde dev projelere ilgi duyduklarını belirten Birinci, "Özellikle havalimanları projelerine ilgi duyuyoruz. Genel olarak yoğun çalışmalarımız var. Şu anda 20 projemiz var. Rusya'da çok projeler gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Şu anda Moskova'da başarılı firma olarak tanınıyoruz" dedi.

Daha önce de bir ekonomi kanalına açıklamalarda bulunan Birinci, çalışmalarını şöyle anlatmıştı: "Rusya'da ulusal dev projelerin gerçekleştirilmesi söz konusu. Burada inşaat sektörüne büyük görevler düşecek... Rusya'da sanayi tesisleri inşa edeceğiz. Tabii Rusya'nın çeşitli bölgelerinde havalimanları inşaat çalışmalarında da yer almayı planlıyoruz. Rusya'nın dev havalimanlarından Domodedovo'da önemli bir projeye imza attık. Domodedovo havalimanı ikinci terminal binasını biz inşa ettik. Bu referans projeyle Rusya'da yeni havalimanı inşaatlarına talip olmak istiyoruz."

“Ant Yapı olarak dünyanın en büyük 20 inşaat firması arasına girmeyi hedefliyoruz.” diyen Birinci, "Ben yaklaşık 30 yıldır Ant Yapı şirketinde faaliyet gösteriyorum. Kuruluşundan bu yana. Sonra ANTTEQ şirketini kurarak iştiraki bir kurum olarak faaliyete başladık. Bizim şirket pandemi dönemi gibi durumlarda para kaybetmiş olabilir, çok kar etmemiş olabilir, hatta hiçbir para kazanmamış olabilir. Ama önemli olan şu: Biz ayaktayız. Pandemi konusu bize şöyle yaradı. Ayakta durduğumuz için şirketi iyi yöneterek başında sürekli durduğumuz için bu pandemiyle ciddi şekilde mücadele edebildik. Benim dileğim bu istikrarda devam etmesi. Burada bir parantez açmak istiyorum: 2015 yılındaki uçak krizi döneminde de büyük sorunlara rağmen ayakta durabildik. İşverenler bizi tuttu. İşverenler bizim iyi firma olduğu için çalışmaya devam.” ifadelerini kullanıdı.

DAHA DEV PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Birinci sözlerine şöyle devam etti: "Burada biz her gün işimizin başındayız. İşi iyi yaptığınız zaman, kaliteli ve zamanında yaptığınız zaman başarı mutlaka sizin olacaktır! Rus işverenler için düzgün iş yaptığınız zaman her zaman işiniz olur. Biz dev Rus holdinglerle 20 yıldır çalışıyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda kriz yaşadık, fakat ayakta durmayı başardık. Biz daha da büyük olacağız. Daha dev projelere imza atacağız. Şu anda ANTTEQ olarak Rusya'da elit projeler yapıyoruz. Ant Yapı olarak, dünyanın en büyük 80 inşaat firması arasında yer alıyoruz. Ve dünyanın en büyük 20 inşaat firması arasına girmeyi de hedefliyoruz."

Haber Kaynağı;Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.