Tonya Barak Gölü Buz Tuttu

Tonya Barak Gölü Buz Tuttu
Trabzon Haber
Trabzon Haber
22 Ocak 2022 Cumartesi 22:16

Tonya'da, karla kaplanan ve gölü buz tutan Barak Gölü’nde, seyrine doyumsuz kart postallık manzaralar ortaya çıktı. Vatandaşlar, gölde eşsiz manzaranın keyfini çıkardılar.Yoğun yağan kar nedeniyle Trabzon’un Tonya İlçesi’nde karla kaplı dağlar ile buz tutan Barak Gölü, tablo gibi manzara oluştururken, yerel halk ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelenler, manzaranın keyfini yaşıyorlar.

Göl kıyılarının ilçede geceleri hava sıcaklığının 1-2 dereceye düşmesiyle buz tutması sebebiyle ilçe merkezindeki vatandaşlar karın keyfini çıkartmak için Barak Gölü’ne akın ettiler. Bu arada, buz tutan göl kıyılarında buz tabakasının üzerine yağan ince kar da bembeyaz görüntüsüyle oluşturduğu tablo gibi görüntüler oluşturdu. Göl kıyılarında görenleri hayran bırakan tablo gibi manzaralar bazı vatandaşlar tarafından cep telefonları kameralarıyla da ölümsüzleştirildi.

Göl kıyılarında yaşayan ördekler de soğuk havalardan olumsuz etkilendi. Buzun üzerinde tek ayak üzerinde duran ördekleri yanlarında getirdiği ekmekleri bölerek atan duyarlı vatandaşlar besledi. Buz tabakasının üzerinde hareketsiz bekleyen ve yürüyen ördekler güzel ilgi çekici görüntüler sergiledi. Fotoğraf tutkunları ise göl kıyılarına akın ederek fotoğraf mesaisi yaptı.Tonya'da etkili olan kar yağışları sonrası Barak Gölü,  beyaz örtüyle kaplandı ve  göl de dondurucu soğuklar nedeniyle buz tutan göl çevresinde vatandaşlar yürüyüp, doğa ile iç içe gün geçirdi. Gölün çevresine ise 'Göle Girilmez' yazılı uyarı tabelaları konuldu.  Barak Gölüne gelen ziyaretçiler işletmeci Engin Kalyoncu’nun demlediği çayı içerek, eşsiz manzaranın keyfini çıkardılar.

Haber Kaynağı;Büyükliman Medya

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.