Tonya Canik Şelalesi’ne Ziyaretçi Akını

Trabzon’un Tonya ilçe merkezine 700 metre uzaklıktaki Canik Şelalesi yürüyüş yolu yaz, kış, sonbahar, ilkbahar demeden ziyaretçi akınına uğruyor

Tonya Canik Şelalesi’ne Ziyaretçi Akını
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
13 Şubat 2021 Cumartesi 19:52

Trabzon’un Tonya ilçe merkezine 700 metre uzaklıktaki Canik Şelalesi yürüyüş yolu yaz, kış, sonbahar, ilkbahar demeden ziyaretçi akınına uğruyor.

Tonya Belediyesi tarafından ihale edilerek yapımına 2019 yılında başlanan şelale yürüyüş yolu yaklaşık 1 buçuk milyon TL’ye mal olmuş ve geçen yıl vatandaşların hizmetine sunulmuştu.  Yürüyüş yolu Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyor. Nedeni ise, kazı yapılmadan, ağaç kesilmeden, beton duvar örülmeden yapılan 1800 metrelik yürüyüş yolunda tamamen insan gücünden yararlanılarak iş makineleri kullanılmadan ahşap zemin, ahşap korkuluklar ve seyir teraslar yer alması.  
        Ülke genelinde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yerli turistlerin yoğun ilginin olduğu yürüyüş yolu bir taraftan da doğa tutkunlarının akınına uğruyor. Tonya turizmini geliştirmek için yapılan şelale yürüyüş yolu, ilçe halkı ve ilçe dışından gelerek yılın her mevsimini anlık yaşayarak doğanın eşsiz tadını çıkarıyorlar. Kar yağışının ayrı güzelliğini, güneşli havaların ayrı güzelliğinde olan doğal manzarayı yürüyüş yolunda gezinti yaparak gerek cep telefonları gerekse fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştiriyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.