TONYA MYO MADDE BAĞIMLILIK KONFERANSI VERİLDİ

TONYA MYO MADDE BAĞIMLILIK KONFERANSI VERİLDİ
Trabzon Haber
Trabzon Haber
15 Mart 2022 Salı 21:07

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, Yeşilay Haftası kapsamında “Bağımlılıkla Mücadele” etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında yüksekokul öğrencilerine yönelik “Madde Bağımlılığı” konusunda konferans verildi.  

Tonya Meslek Yüksekokulu ve Yeşilay işbirliğinde, Yeşilay TBM Formatörü Ömer GÜR konuşmacılığında, Tonya MYO konferans salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Muhammet İkis, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Esmer, Jandarma Komutanı Musab Mutlu, Emniyet Amiri Osman Ersen Yılmaz, Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN, Müftü Halil İbrahim Bayalan, davetliler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, selamlama konuşmaları ile devam etti. Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas ÜN yaptığı konuşmada; “İnsanı bedeni ihtiyaçlarının kölesi haline getiren bağımlılık, türü ne olursa olsun, günümüz insanının zihnini ve ruhunu tahrip eden bir hastalıktır. Bugün birçok kimsenin az ya da çok bir nesneye, araca veya maddeye bağımlı olduğunu görüyoruz. Bağımlılıkların hiçbirini diğerine tercih edemeyiz ancak madde bağımlılığı, insan hayatına en çok zarar veren bağımlılıkların başında gelmektedir. Bağımlılıkla mücadele noktasında bizler Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu olarak, kurumlar arası işbirliğinin önemini biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Bugünkü programımız Yeşilay ile işbirliğimiz neticesinde gerçekleşmektedir. Konuşmacımız Sn. Ömer Gür Hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi. 
 

Kaymakam Muhammet İKİS yaptığı konuşmada; “Bağımlılık konusu çok çeşitli kapsamlarda yer almakla birlikte farklı kollara ayrılmaktadır. Türü ne olursa olsun bağımlılık, kişinin benliğini ve özsaygısını azaltan ve yitiren bir olgudur. Çeşitli toplumlarda yaşanılan sıkıntılara karşı insanlar, madde bağımlılığı ile acılarını hafifletmeyi planlayabiliyorlar. Ancak bu durum kısa süre sonra çok daha büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Bu nedenle bağımlılık, kişinin bir stresten veya olumsuz bir durumdan kurtulma aracı olarak kesinlikle görülmemelidir. Bağımlılıkla mücadele noktasında en önemli araç eğitimdir. Bu vesileyle “Bağımlılıkla Mücadele” konferansının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.” dedi.

Yeşilay TBM Formatörü Ömer GÜR konferansta madde bağımlılığının zararlarına ve mücadele konusunda yapılması gerekenlere değindi. Yeşilay’ın bağımlılık ile mücadele konusunda çok önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan GÜR, bağımlılığın tehlikeli dünyasında kaybolan insanlar için 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin (YEDAM) kurulduğunu ifade etti. YEDAM aracılığı ile hem bağımlı bireylere hem de yakınlarına ücretsiz psikososyal destek sağlandığına değindi. Konferansı sinevizyon ve kısa filmler ile destekleyen Ömer GÜR, izleyicilerden tam puan aldı.

Etkinlik sonunda, “Bağımlılıkla Mücadele” konferansı için vermiş oldukları katkılardan dolayı Yeşilay TBM Formatörü Ömer GÜR’e Kaymakam Muhammet İKİS tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Haber Kaynağı Tonyanın Sözü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.