Trabzon Evi Görkemli Törenle Açıldı

Trabzon Evi Görkemli Törenle Açıldı
Trabzon Haber
Trabzon Haber
12 Mayıs 2023 Cuma 23:20

Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Fatih'te yapılan Trabzon evi açıldı; Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Fatih'te yapılan Trabzon evi açılışına Programa İçişleri bakanı Süleyman Soylu, Ticaret bakanı Mehmet Muş, Pendik belediye başkanı Ahmet Cin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Kağıthane Belediye başkanı Mevlüt Öztekin, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Türkmen ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı. Program Kuranı-Kerim tilaveti ile başladı daha sonra mehteran takımının gösterileri ile açılışa geçildi.

Yurdumuzun Nüfusu baz alındığında dört te biri olan İstanbul’da Trabzonlu hemşerileri için Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın İsmail Şatıroğlu’nun açılış konuşmasına şu şekilde başladı   Sn. TBMM Başkan Vekilim, Saygıdeğer Bakanlarım, Sayın Belediye Başkanlarımız, değerli Basın mensuplarımız, sevgili hemşerilerim, Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz.

Trabzon Evinin açılışına Hoş geldiniz safalar getirdiniz; Fatihin fethettiği, Yavuz’un yönettiği, cihan padişahı Kanuni’nin doğduğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ederek vasiyetnamesini yazdığı Kültür sanat spor ve doğa şehri Trabzon’umuz adına bir çatımız daha oldu;

Trabzon’umuzun çatısı, Trabzonlumuzun Evi; Altında hepimizin yer bulacağı bir çatı burası. Gönül rahatlığıyla girebileceğimiz bir eşik. İnsanımıza sonuna kadar açık bir kapı. Kıymetli Misafirlerimiz, Çok çalıştık, uzun soluklu bir yolculuktu. Ben ve ekip arkadaşlarım gece gündüz demeden Trabzon’a bir yer kazandırmak için, Trabzon’u ve kültürümüzü İstanbul’da yasatmak için büyük çaba gösterdik.

Başta Sn. Bakanlarımız olmak üzere, Belediye Başkanlarımız, iş insanlarımız sizleri çok yorduk. Haklarınızı helal ediniz. Bu süreçleri hep birlikte yürüttüğümüz değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın da haklarını teslim etmem gerekiyor.İnanın hepsi bu günler içindi. Her bir çaba Trabzon’umuz ve ülkemiz içindi. Burası Trabzon. Evet bize her yer Trabzon biliyorum. Lakin İstanbul’daki Trabzonlunun kalbi burada atacak. İstanbul’un orta yeri Fatih’teyiz.  Hemşerilerimizin dertlerine buradan çare olmaya gayret edeceğiz.

Motivasyonumuzu burada yükselteceğiz, Burası sadece Trabzonluların evi değil. Burası Ülkemize ve Milletimize hizmet noktası olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde,  ülkemize ve tüm dünyaya örnek olmaya gayret edeceğiz. İnşallah bu eserlerin sayılarını daha da çoğaltacağız. Birazdan birlikte ziyaret edeceğimiz Trabzon Evimizde, kütüphanemiz, etüt merkezimiz, mescitlerimiz olacak. İki adet çok amaçlı salonumuz mevcut. Yönetim birimlerimiz, toplantı odalarımız, Basın odamız, Trabzon’un tüm ilçelerinin katkı sağladığı kültür ve tarih müzemiz, kadın ve gençlik merkezlerimiz mevcut.

Buradan, İstanbul’daki Trabzonlu tüm derneklere çağrı yapmak istiyorum, Trabzon Dernekleri Federasyonumuzun kapısı tüm derneklerimize sonuna kadar açıktır. Federasyonumuza üye olsun olmasın tüm derneklerimiz bizim yol arkadaşımız olacaktır.Buradan bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Kuruluşunu yeni tamamladığımız ve bu günün anısına imzalarımızın da atılacağı, beş Trabzonlu federasyonumuzla birlikte kurduğumuz Trabzon Konfederasyonun da merkezi Trabzon Evinde olacaktır. Bu vesile ile, federasyon başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Trabzon Kız Öğrenci Yurdu Yapacağız; Bununla yetinmeyeceğiz: önümüzdeki dönemlerde, inşallah İstanbul’da Trabzon Kız Öğrenci Yurdu yapacağız. Şimdiden tüm yönetici arkadaşlarımla, hem Trabzon Evimizi şenlendireceğiz,  hem de kız öğrencilerimizin barınma derdine bir nebze olsun çare olacağız. Ayrıca ciddi manada burslar vereceğiz. Gelecek dönemlerde de, hemşerilerimiz bizlere güvenip görev verdiği takdirde, sözümüzün takipçisiyiz, arkasında duracağız.

Her Bir Vatandaşımız Bizlerin Kardeşidir; Kıymetli Bakanlarım, sevgili hemşerilerim, biz Trabzonlular ülkemizin her karışına gönülden bağlıyız. Her bir vatandaşımız bizlerin kardeşidir.  Bu kardeşlik içerisinde,  Kahramanmaraş’ın ayrı bir yeri var elbette. Tarihsel, kültürel ve akrabalık bağlarımızı bir de resmi kardeşlikle pekiştirdiğimiz Maraş’ımızda ve çevresindeki on bir vilayetimizde ağır kayıplara neden olan,  deprem faciasının acılarını birlikte yaşadık.Devletimiz sağ olsun. Milletimiz var olsun. Bu yaralarımızı hep birlikte saracağız.

Kıymetli hemşerilerim; bu güzel eserde emeği geçen başta kıymetli bakanlarımız  Sayın; Mehmet Muş ve Sayın ; Süleyman Soylu beylere, belediye başkanlarımız, iş insanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, inşaat komisyonumuz, kadın ve gençlik kollarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. izleri yalnız bırakmadığınız için hepinize minnettarım. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, Allaha emanet olun.

İç İşleri Bakanı Soylu Konuştu; Programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu : "Burada gerçekten başından itibaren büyük bir özveriyle büyük bir ihtimamla tam da hemşerilerimize yakışır güzel bir Trabzon evi yapıldı. Katkı koyan gayret gösteren emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Balkanlara muhataplarına gittiğimde Özel kalemlerinin masalarında Amerikan bayrağı ile kendi bayrakları yan yana duruyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? 1919 yılında Sivas kongresi yapıldı orada bir tartışma oldu. Yapılan tartışma açık ve netti. Bir kısım diyordu ki biz bu ülkeyi ancak Amerika'ya yaslanarak kurtarabiliriz. Ancak onlar bize destek olursa özgürlüğümüzü ve bağımsızlığı kazanabiliriz. ve o kongrede büyük tartışmalar oldu. En nihayetinde gazi Mustafa Kemal ve orada bulunan herkes çok önemli bir söz yazdılar oraya. Manda ve himaye kabul edilemez dediler.

Tam 104 yıldır bu ülkede bu mücadele yapılıyor. Bir taraftan darbeler ile bizi manda ve himaye sokmaya çalışanlar. Bir taraftan da gezi olaylarından 17-25 Aralık'a kadar. 6-8 Ekim olaylarından Doğu ve Güneydoğu'nun tarumar edilmesinden 15 Temmuz darbesine kadar etrafımızda oluşan terör koridoruna kadar. Bir çok olay Türkiye'nin bir imtihanı ve sınaması olarak acaba bir esaret altına girer mi Türkiye bunun içerisinde olur mu diye bir tartışmaya getiriyor. Genel durumu özetliyim batı 21. yüzyılın başından itibaren Türkiye'deki bütün kazanımlarını kaybetmiştir. Bunun bir tek işareti vardır hem de büyük bir işarettir. Hemen yanı başımızda olan Ayasofya camisi ve onun beş vakit ezan okuyan minareleridir" şeklinde konuştu.

Tam 104 yıldır bu ülkede bu mücadele yapılıyor. Bir taraftan darbeler ile bizi manda ve himaye sokmaya çalışanlar. Bir taraftan da gezi olaylarından 17-25 Aralık'a kadar. 6-8 Ekim olaylarından Doğu ve Güneydoğu'nun tarumar edilmesinden 15 Temmuz darbesine kadar etrafımızda oluşan terör koridoruna kadar. Bir çok olay Türkiye'nin bir imtihanı ve sınaması olarak acaba bir esaret altına girer mi Türkiye bunun içerisinde olur mu diye bir tartışmaya getiriyor. Genel durumu özetliyim batı 21. yüzyılın başından itibaren Türkiye'deki bütün kazanımlarını kaybetmiştir. Bunun bir tek işareti vardır hem de büyük bir işarettir. Hemen yanı başımızda olan Ayasofya camisi ve onun beş vakit ezan okuyan minareleridir" şeklinde konuştu.

Programda konuşan Ticaret bakanı Mehmet Muş: "Öncelikle hayırlı olsun Trabzon evi. İstanbul'da önemli bir Trabzon nüfusu var. Dernekleri var.

Ancak bu federasyonun bir merkezi yoktu. Bugün bu merkez bitmiş oldu bu güzel eser çizgileri ile tasarımı ile renkleriyle bulunduğu merkezi ile Trabzon dernekler federasyonu artık yönetim merkezi olacaktır. Trabzonların buluştu faaliyetlerini planladıkları çalışmalarını organize ettikleri kültürel fikirlerini çalışmalar burada istişare edecekleri bir merkez olarak açılıyor" dedi.

Trabzon dernekleri federasyonu genel başkanı İsmail Şatıroğlu ise," Olağanüstü bir ambiyans ve heyecan. Kıymetleri bakanlarım kıymetli belediye başkanlarım ve çok değerli hemşerilerimle beraber bu güzel ambiyansta sizinle beraber olmak çok güzel. Bugün inşallah yarım saat sonra ne yapacağımızı açılışını yapacağım bir Trabzon evimizi güzel bir şekle getirerek insanımıza milletimize hayırlı olmasını buradan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Büyük Bir İzdihamın Yaşandığı Açılış Sonrası Katılımcılara İkramda Bulunuldu; Trabzon Dernekleri Federasyonu Tarafından İstanbul Fatihte açılışı yapılan Trabzon evi açılış  programın ardından yoğun katılımlı toplumun her kesimi Bakanlarımız ve tabi  ki Trabzonlu İş insanları sanatçılar, her kesimden insanı yoğun katılımlı kurdele kesimin  ardından bina içi ziyaret edilmesinin ardımdan  yapılan ikramlar ile açılış programı son buldu.

NOT; Haber ile ilgili bütün videolarımızı ilerleyen günlerde siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız  Cenazemiz olduğundan hazırlayamadık.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.