Yanlış adımlar öncesinde uyarıyorum

Yanlış adımlar öncesinde uyarıyorum
Trabzon Haber
Trabzon Haber
04 Ekim 2023 Çarşamba 21:29

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Trabzonspor’un yapmış olduğu sponsorluk anlaşmasına ortak olmaya çalışmasını TBMM’de sert dille uyardı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: Diğer kulüplere ses çıkartılmazken, bu şehrin üzerine bu kadar art niyetle gidilmesine hiçbir anlam veremediğini ifade eden Aydın açıklamasında ‘Hiç kimse hayal dahi edemezken İstanbul saltanatına son vererek Türk futbolunda yeni bir sayfa açan, Anadolu’ya futbolu sevdiren, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen çalışmak ve inanmakla dev bütçelere karşı çıkılabileceğini kanıtlayıp  herkese umut olan Trabzonspor, bu şehir ve taraftarı için sadece bir futbol takımı değil, aynı zamanda yaşam biçimi, nefesi, suyudur.

Hemşerilerimizin, hayatının tam merkezine koyduğu Trabzonspor’a karşı, son günlerde ‘hem sahada, hem de masada’ çifte standart uygulamalar yapıldığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığının, kulübün yaptığı sponsorluk anlaşmasından elde edeceği gelirin yüzde 25’ini talep etmesi, hukuki açıdan geçerli olduğu ortadadır. Ancak; bu maddenin yıllardır hiçbir kulübe uygulanmamasına rağmen Trabzonspor’dan talep edilmesi kesinlikle art niyetli bir yaklaşım, Trabzon şehrine ve Trabzonspor kulübüne kötü bakışın net bir göstergesidir.

Bilindiği gibi; Trabzon futbolunun mabedi Avni Aker Stadyumu ve futbolun ruhu Yavuz Selim Sahası ile, binlerce kişinin farklı değişik branşlarda buluştuğu tek adres olan 19 Mayıs Spor Salonunun yıkılması karşılığında Akyazı’da yapılan stadyumun Trabzonspor’a uzun süreli kiralanması konusunda kulübün yaptığı girişimlere ne yazık ki olumlu yanıt verilmemiştir. Kulübe ciddi gelir getirecek bu düzenleme ile ilgili sessiz kalan iktidar, bu sıkıntılı dönemde güçlükle bulunan sponsorluk gelirinden pay istemesi, kesinlikle iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Verdiği her türlü destekle ödül beklerken ortaya çıkan bu bakış açısını bu şehir asla hak etmemiştir.

Diğer kulüplere ses çıkartılmazken, bu şehrin üzerine bu kadar art niyetle gidilmesine hiçbir anlam verememekteyiz. Her konuda konuşan ve onlarca vaatler verenlerden bu kez, ‘Neden sadece ve önce Trabzonspor? sorusunun yanıtını da beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Unutmasınlar ki, Trabzonspor partiler üstüdür, ona sahip çıkmak, haklarını korumak ve yaşatmak, herkesin görevidir.’

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, kulübün yapmış olduğu sponsorluk anlaşmasına ortak olmaya çalışması ve bu uygulamayı ilk kez Trabzonspor üzerinde denemeye çalışması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.

Şehrimizin futbol kulübü olan Trabzonspor'un haklarını daima gözeteceğimi belirtiyor, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı atabileceği yanlış adımlar öncesinde uyarıyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.