Aktaş; Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ Projesini Hayata Geçirdi

Trabzon İl Mili Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ ilimizde dokuz okulun dahil edildiği “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” projesi kapsamında açıklamalarda bulundu:

Aktaş; Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ Projesini Hayata Geçirdi
Mustafa ÖZCAN
Mustafa ÖZCAN
12 Mart 2021 Cuma 13:25

Trabzon İl Mili Eğitim Müdürümüz Hızır AKTAŞ ilimizde dokuz okulun dahil edildiği “Mesleki Eğitimde 1000 Okul” projesi kapsamında açıklamalarda bulundu:

Hızır AKTAŞ: “Millî Eğitim Bakanlığımız Mesleki eğitimde öğrenci sayısını ve başarısını artırmak amacıyla yeni projeler hayata geçirmektedir. Bakanlığımız bu kapsamda, en son, ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesini hayata geçirdi. Bu proje ile mesleki eğitimde kalitenin artırılması amaçlanmaktadır. Ekim ayı itibariyle başlanan projenin3558 Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden 1000 tanesini kapsadığı düşünülürse; büyüklüğü ve önemi daha iyi anlaşılır.

Süresi bir yıl olan bu projeye ilimizden 9 okul dahil edilmiştir. Bunlar: Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ortahisar 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi,Ortahisar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ortahisar Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sürmene Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz’dir.

Pandemi dönemi meslek liselerinin ülkemiz için olmazsa olmazı olduğunu bize gösterdi. Dışa bağımlı olmadan, milli kaynakları kendi kendine yeten bir ülke olabilmenin en önemli şartı kaliteli eğitim veren meslek liselerine sahip olmaktan geçer. Bu proje ile okullarımızda öğrencilerin devamsızlık oranının azaltılması, akademik başarının yükseltilmesi, mesleki ve teknik eğitimin öne çıkarılması; böylece ülkemizin ihtiyacı olan ve aranan nitelikli meslek elamanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Projemizin bir ayağı da okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize yönelik eğitim programlarıdır. Bu eğitimleri başlattık. Bünyemizde kurduğumuz Öğretmen Akademisi aracılığı ile ve Bilim Sanat Merkezimiz tarafından eğitimlerimiz devam etmektedir.

Öğrencilerimizin temel ve akademik anlamda eksikliklerini telafi etmeye yönelik destek eğitim programlarımızı da uygulayacağız. Ayrıca 3 okulumuzda madde bağımlılığı üzerine 524 öğrencimizin katılımıyla bilgilendirici etkinlikler düzenlendi.

Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini geliştirmeye yönelik farklı programlar uygulamaktayız. ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında, ilimizdeki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz ile Meslek Lisesi öğrencilerimizi buluşturarak öğretmenlerimiz rehberliğinde güzel sanatlar eğitimi almaları sağlanmıştır. Resim alanında 24,Müzik alanında 25 öğrencimiz ile 17 öğretmenimiz olmak üzere 66kişi programa dahil edilmiştir. Programın sonunda öğrencilerimizin ortaya çıkardığı eserler Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından sergilenecektir. Bir öğrencimiz de,yapılan çalışmaların değerlendirilmesi sonucu laptop ile ödüllendirilecektir.

Bilim Sanat Merkezimiz aracılığı ile TÜBİTAK veTEKNOFEST için yapılacak projelerde meslek liselerindeki öğrenci ve öğretmenlerimize eğitim ile danışmanlık hizmeti verecektir.‘Patent ve Faydalı Model’ başvuru eğitimlerini tüm öğretmenlerimiz almıştır. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüncede832 öğretmenimize ‘Fikri Mülkiyet ve Sınai Haklar ile Ölçme Değerlendirme eğitimleri verilmiştir.”

Projenin çok yünlü olduğunu belirten Hızır AKTAŞ şunları kaydetti:

“Bakanlığımızca ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul projesine dahil edilen okullarımızın fiziki yapısı öncelikle düzeltilecektir. Bu okullarımızın tamamına Z kütüphane kuruldu ya da mevcut Z kütüphaneleri zenginleştirildi. Bir okulumuza  fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları kuruldu, diğer okullarımıza da kurulacaktır. Ayrıca teknoloji tasarım atölyeleri oluşturulacaktır.

Proje kapsamında döner sermaye işletmesi olmayan okullarımızda döner sermaye işletmesi kurulacak ve tüm okulların üretim kapasitesi artırılacaktır.

Bu proje çok yönlü bir projedir. Projenin okullarımızda sosyal, kültürel, fiziksel ve donanımsal açıdan ciddi iyileşme sağlayacağına inanıyoruz. Yapılan bu çalışmaların eğitim sistemimize ve öğrencilerimize hayırlı olacağına inanıyor, bu sürece emek veren herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Haber; Osman Karagöz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.