Ekrem İmamoğlu Trabzon’da Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu Trabzon’da Basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Trabzon Haber
Trabzon Haber
08 Ekim 2021 Cuma 15:17

Gümüşhane ziyareti için Trabzon Havalimanına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada partililer tarafından karşılandı. Daha sonra bir otelde düzenlenen program dâhilinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“BEN TRABZON’DAN BESLENİRİM”

Ben hep Allah’ım beni aileme, doğduğum topraklara, görev yaptığım İstanbul’a ve bu vatana mahcup etme diye dua ederim. Ben Trabzon’dan doğasından, insanlarından, suyundan, fındığından beslenirim. Ben tekrar katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum.

“HAYATIMDA HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM BİR BULUŞMA”

Karadeniz’in her ilinden İstanbul’da bulunan hemşerilerimden çok büyük destek aldım. Özellikle bu desteğin özel bir tarafı da Karadeniz seyahatimizdir. Trabzon Giresun, ordu ziyaretinde 21 noktada durduk. Çok büyük kalabalıklara seslenme şansına eriştim. Demek ki bura ile olan manevi bağım özel bir noktaya erişmişti. Özel bir organizasyon olmadı bayramlaşmaya gelmiştik. Olağanüstü bir buluşma, tarifsiz ve hayatımda hiçbir zaman unutmayacağım bir buluşma yaşadık. Karadeniz’in benden beklentisini, görevini ahlaklı, dürüst ve doğru yapan olmak olduğunu beklediklerini biliyorum. Bende Adil, namuslu dürüst bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Cumhuriyet’e ve bu ülkenin değerlerine uygun bir şekilde yapmaya çalışıyorum.

“GÖREVİMİZ İSTANBUL’A HİZMET ETMEKTİR”

Bunu test etmenin tek yeri seçimler olur Benim tek amacım İstanbul’a hizmet etmek. Burada bizim duyduğumuz iki ses vardır. Biri CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener. Türkiye’mizin bir dönüşüme ihtiyacı vardır. Dün bile İstanbul’da yaşadıklarımız değişime ne kadar ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. İki lokomotif siyasi parti görevini, en iyi şekilde yapmaktadır. Bir süreç işlemeye devam ediyor. Bizimde şuanda görevimiz Avrupa’nın en büyük dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbul’a hizmet etmektir.

“GEREKSİZ SÖZLERE CEVAP VERMEYE GEREK YOK”

Siz Olimpiyakos kulüp başkanının sözlerine değer mi verdiniz de ben vereyim. Neden vereyim. Eğer değersiz sözlere cevap vermeye kalkarsak günde birçok şeye cevap vermemiz lazım. Buna cevap vermemek en güzel cevaptır. Ankara’da bizim ofisimiz 30 yıldır var. Ben Belediyeyi devraldığımda bir apartman dairesinde görevlilerin görevlerinin dahi belli olmadığı bir şekilde bulduk. Bunu düzenleme kararı verdik. Zaten var olan ofisin görev kapsamını daha da genişlettik.

“BELKİ DE EN KALİTESİZ TAKSİ HİZMETLERİ İSTANBUL’DA”

İstanbul’da yaşanan birçok olumsuzluğun en önemli örneklerinden biri de taksi meselesidir. Taksi meselesinde hükümet yine kötü bir süreç yönetiyor. Bu tür rant akışı olan mevzular olduğunda direnç ve engelleme yanları devreye giriyor. Bu iş düzelecek. İstanbul’da dünyanın metropolleri arasında en az taksi sayısına sahip. Belki de en kalitesiz taksi hizmetleri İstanbul’da var. Bu düzemesi için 5 bin taksiye ihtiyaç var. UKOME’de red oyu veren kişi aynı zamanda ret veren kişi. Biz bu 5 bin taksiyi satmıyoruz. Bunları düzenleyeceğiz. Rant odaklı birkaç insanın bu girişimlerini berteraf edeceğiz.

“ÖZKAN SÜMER’E GEREKENİ YAPAMADIK”

Özkan Sümer’in benim hayatımda başka bir yeri ve izi var Benim hayatımda olduğu kadar Trabzonspor’da Türk futbolu ve Trabzon sporunda birkaç isimden biri. 4 aşamayı tamamlamış Türkiye’de başka kişi yok. Özel bir insanın özel bir şekilde anılmasının Trabzon’a yakışacağını düşündüm. Arkadaşlarla birlikte bu kararı aldık. Bir kısım mimarın katıldığı çizimleri tamamladılar. Ben yanlış olabileceği, için ben görmedim. Yarın görmedim. Bu kadar değerli bir insanın bu dünyadan göçü böyle olmamalıydı inşallah başkalarına bu yapılmaz Yapamadık, başaramadık. Bende ziyaretimi yapacağım ve Gümüşhane’ye gideceğim.

CUMHURBAŞKANI RANDEVU VERMİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı ile görüşmüyorum diyemez. İstanbul için her karar Ankara ile ilgilidir. Bu fırsatı vermek devlet hiyerarşisinde üst makamlara aittir. Bizim taleplerimize rağmen “Takibi veririz” denmesine rağmen bu buluşma sağlanamadı. Seçimden önce Randevu vermişti. “Randevu verdim seçimi kaybettim. Bir daha verirse neler olur” diye düşündüğü için vermiyor olabilir. Memleketimizin bazı konuları siyasete malzeme olmamalıdır.

BOZTEPE TÜNELİNE AKIL ERDİREMİYORUM

Boztepe’yi delen tüneli bir türlü aklım ermiyor. Ben nazıl geçeceğim oradan. 5 Bin yıllık Trabzon tarihinin olduğu Boztepe’ye bir aklı evvel geliyor ben deleceğim geçeceğim diyor. Bu can Yakıyor. Kanal İstanbul Karadeniz’i yok etmek gibi bir tehdit. Kanal tam anlamıyla rant meselesi. Vatandaş buna gerekli cevabı verecek zaten siyasi ömürleri de yetmeyecek.

TRABZON’U BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN SEVMİYORUM

Trabzon’da birkaç belediye ile işbirliklerimiz var. Sadece Trabzon’da değil hangi ile gidersem gideyim onlarla da iş birliğimiz oluyor. Bu konuda sadece bir ilçe beni ziyaret etti. Sohbetimiz oldu. Onun dışında beni ziyaret eden iki ilçenin dışında kimse ziyaret etmedi. İstanbul’a gelip merhaba demedi. Ben olsam gelip ziyaret ederim. Beni durduracak akıl dünyaya gelmedi. Ben onları durduran akılla değil duran akıla şaşıyorum. Ben Trabzon’u Trabzon’un belediye başkanlarından ötürü sevmiyorum. Trabzon’u insanlarını seviyorum ben Trabzon’u kulüp başkanları ve yöneticileri içinde sevmiyorum.

HİÇBİR İLİŞKİMİN SİYASİ KARŞILIĞI YOKTUR

Kurduğum ve kuracağım her ilişkiyi ben planlarım. Vatanımızın birliği beraberliği bütünlüğü, bayrağımızın dim dik ayakta durduğu. Hiçbir ilişkimin siyasi karşılığı yoktur. Ailemin bana verdiği ahlak terbiyesini hiç bozmadım. Yaptığım görüşmelerin en az benim gibi vatanını seven, bayrağını seven bu güzel kentin insanlarının garibine gitmeyeceğini düşünüyorum.

"TRABZONSPOR’DAN TELEP ALMADIM"

Trabzonspor kulübünden beni ziyaret için hiçbir talep almadım. Sadece değerli olan Trabzonspor ismine cevap verdim. Başka hiçbir isme cevap vermedim.

"TRABZON HAKETTİĞİ YERDE DEĞİL"

Trabzon’u çok yakın takip eden bir kardeşinizim. Bir cümle ile anlatamam. 1985 yılında Trabzon Lisesinin gazetesi için Duvar gazetesi yapıyorduk. Röportaj yapmak için 4 arkadaşımla Orhan Karakullukçu’nun makamına gittik. Bize şehri anlattı. İlk şehirciliği ondan öğrendim. Bizi çok etkilemişti O kadar güzel bir Trabzon tarif ediyordu ki hayal gibi. İstanbul2dan örnekler veriyordu. Kentin yeşillenmesi trafiğin kuzeye alınması gib. Keşke saklasaydık. Trabzon’da dönem dönem iyi şeyler yapılmaya gayret edilse de Başta imar yozlaşması olmak üzere çok sıkıntılı bir görüntümüz var. Bakan Faruk Özek beyefendi ile denk düştük ve Faroz’a doğru yürüdük. Kabotaj bayramı vardı. Ben siyasette değilim. Baktı ve Ekrem şehri çok çirkinleştirmişiz dedi. Bu dediğim 20 sene önce. Trabzon hakettiği yerde değil. 2 Binin üzerine Trabzon ile ilgili kitap koleksiyonuna sahibim. Beylikdüzü’ndeki evimin çoğu Trabzon kitapları ve materyalleri ile doludur. Trabzon için söyleyeceklerim çok. Trabzon için bir seferberlik ilan edilecekse ben varım.

“TRABZONSPOR KONGRESİ İLE İLGİLİ HİÇBİR DAHLİM YOKTUR VE OLMAYACAKTIR”

Trabzonspor’un Aralık ayında gerçekleşecek olan kongresi ile ilgili gelen soru üzerine “Trabzonspor kongresi ile ilgili hiçbir dahlim yoktur ve olmayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TASARRUFTAN ÖNCE HANGİ İSRAF KALEMLERİNİN ENGELLENDİĞİNİ AÇIKLASINLAR

Toplumun durumunu düzelmek konusunda görevli kurumlar belediyeler olamaz. Biz vatandaşlarımıza yoksulluk konusunda destek sunan bir kurum konumundayız. Fiyatlar konusunda yapılacak çalışma başarı gösterirse Nobel’e aday gösteririm. Bu vatandaşla alay etmektir. İktidar başarılı olsun sandalye üzerine çıkıp ilk önce alkışlarım. Yoksulluk çok acı bir şeydir. Tasarruftan önce hangi israf kalemlerinin engellendiğini açıklasınlar.

“TRABZON VE TRABZONSPOR İLE DÜŞÜNCEM HER ZAMAN VAR”

Benim Trabzon ve Trabzonspor ile düşüncem her zaman var. Şuanda bile var. Trabzonspor’da görev yaptım basketbolda yöneticilik yaptım. Benim Trabzonspor ve Trabzon ile ilgili her zaman bir düşüncem var.

Haber Kaynağı;Büyükliman Postası

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.